ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Message Broker SupportDFE Memory issue

Post new topicReply to topic
DFE Memory issue View previous topic :: View next topic
Author Message
mpong
PostPosted: Wed Aug 08, 2018 12:02 pm Post subject: DFE Memory issue Reply with quote

Centurion

Joined: 22 Jan 2010
Posts: 140

This topic might have been discussed already. One of the production node Data flow engine process is consuming high memory, nearly 90 %. (10.0.0.12)

Using a Linux command, we identified the node but could not point out exact application causing the memory issue. It's not that memory goes up to 90 % in a day, it takes a week to reach 90% based on transaction volumes. Have restarted the node over the weekend to bring the memory down.

Node has single EG and 100 + applications. Could not replicate the same in the lower environment. Even though the memory goes up in the lower environment, it comes down after the message processing.

Nothing reported on system and broker logs. Any thoughts?
Back to top
View user's profile Send private message
fjb_saper
PostPosted: Wed Aug 08, 2018 7:36 pm Post subject: Reply with quote

Grand Poobah

Joined: 18 Nov 2003
Posts: 19729
Location: LI,NY

Slow memory or resource leak?
Have you run your UAT for a week without restarting the e.g. and evaluated the memory and resource usage throughout that time?
_________________
MQ & Broker admin
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
mpong
PostPosted: Thu Aug 09, 2018 8:45 am Post subject: Reply with quote

Centurion

Joined: 22 Jan 2010
Posts: 140

Yes, I did. I have noticed any such issue on UAT run.

Anybody ran mqsimemcheck script provided by IBM. Does it help?
Back to top
View user's profile Send private message
mpong
PostPosted: Thu Aug 09, 2018 9:20 am Post subject: Reply with quote

Centurion

Joined: 22 Jan 2010
Posts: 140

I ran the script with the various parameter, not very helpful though
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Message Broker SupportDFE Memory issue
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.