ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexGeneral IBM MQ SupportMQ explorer 9.1 does not detect local queues

Post new topicReply to topic
MQ explorer 9.1 does not detect local queues View previous topic :: View next topic
Author Message
paludnevicius
PostPosted: Fri Sep 30, 2022 3:12 am Post subject: MQ explorer 9.1 does not detect local queues Reply with quote

Newbie

Joined: 30 Sep 2022
Posts: 2

Hello, I have installed IBM MQ server 9.1 under different account than I was currently logged on, lets call it MQAdmin.
I have also configured IBM MQ service to run as MQAdmin account.
I open MQ explorer as MQAdmin, I am able to create local QM.
But when I try to create local queue, I can not because " There is no system default object for this type of object. Select an existing object from which to copy the attributes for the new object."
I have granted all access to user MQAdmin to folder: C:\ProgramData\IBM\
and its subfolders like: C:\ProgramData\IBM\MQ\qmgrs\QM1\queues
but still MQ explorer can not read any system queues under this folder.

PS: SYSTEM and other queues exists under C:\ProgramData\IBM\MQ\qmgrs\QM1\queues folder

Please help, how can I make MQ explorer to get access to that folder? What am I missing?

PS: Added user access to C:\Program Files\IBM folder where MQ explorer is installed, but still nothing
Back to top
View user's profile Send private message
paludnevicius
PostPosted: Fri Sep 30, 2022 4:09 am Post subject: Re: MQ explorer 9.1 does not detect local queues Reply with quote

Newbie

Joined: 30 Sep 2022
Posts: 2

http://www.mqseries.net/phpBB/viewtopic.php?t=31848&sid=d6931f5a7ad76b9f4cd3407468c68d7f
Issue I was having is resolved here
I had to manually change CCSID to 850 and restart QM.
Now it works. So issue was with CSID 775.
paludnevicius wrote:
Hello, I have installed IBM MQ server 9.1 under different account than I was currently logged on, lets call it MQAdmin.
I have also configured IBM MQ service to run as MQAdmin account.
I open MQ explorer as MQAdmin, I am able to create local QM.
But when I try to create local queue, I can not because " There is no system default object for this type of object. Select an existing object from which to copy the attributes for the new object."
I have granted all access to user MQAdmin to folder: C:\ProgramData\IBM\
and its subfolders like: C:\ProgramData\IBM\MQ\qmgrs\QM1\queues
but still MQ explorer can not read any system queues under this folder.

PS: SYSTEM and other queues exists under C:\ProgramData\IBM\MQ\qmgrs\QM1\queues folder

Please help, how can I make MQ explorer to get access to that folder? What am I missing?

PS: Added user access to C:\Program Files\IBM folder where MQ explorer is installed, but still nothing
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexGeneral IBM MQ SupportMQ explorer 9.1 does not detect local queues
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.