ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexGeneral IBM MQ SupportStrip MQRFH2 header using dmpmqmsg

Post new topicReply to topic
Strip MQRFH2 header using dmpmqmsg View previous topic :: View next topic
Author Message
ghoshly
PostPosted: Mon Oct 18, 2021 7:11 am Post subject: Strip MQRFH2 header using dmpmqmsg Reply with quote

Partisan

Joined: 10 Jan 2008
Posts: 306

Hello,

I am trying to remove MQRFH2 user before moving message from one queue to another using dmpmqmsg utility. Is there a way out? I am using MQ 8.0.0.14 for now and planning for MQ v9 upgrade.

As it is documented, -h option would only strip Dead Letter header and Transmission header.

I tried to dump the content into a file using -dN option and then load back to queue, but RFH header and its usr folder, mcd folder is treated as part of the data and added before the payload.

Please help me if there is some obvious option available already to club multiple parameter or something. Thanks a lot.
Back to top
View user's profile Send private message
fjb_saper
PostPosted: Mon Oct 18, 2021 9:50 pm Post subject: Reply with quote

Grand High Poobah

Joined: 18 Nov 2003
Posts: 20530
Location: LI,NY

use dmpmqmsg to dump the messages into a queue with propctl(none) and then move them back...
_________________
MQ & Broker admin
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
hughson
PostPosted: Tue Oct 19, 2021 1:31 am Post subject: Reply with quote

Padawan

Joined: 09 May 2013
Posts: 1670
Location: Bay of Plenty, New Zealand

-dN only removes the MQMD - nothing in the payload - MQRFH2 is part of the message body not part of the MQMD.

Just use :-
Code:
ALTER QLOCAL(name) PROPCTL(NONE)

and then run dmpmqmsg

Cheers,
Morag
_________________
Morag Hughson @MoragHughson
IBM MQ Technical Education Specialist
Get your IBM MQ training here!
MQGem Software
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ghoshly
PostPosted: Tue Oct 19, 2021 6:21 am Post subject: Thanks a lot.. Reply with quote

Partisan

Joined: 10 Jan 2008
Posts: 306

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexGeneral IBM MQ SupportStrip MQRFH2 header using dmpmqmsg
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.