ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexGeneral IBM MQ Supportdata power with MQ IPT

Post new topicReply to topic
data power with MQ IPT View previous topic :: View next topic
Author Message
saneben
PostPosted: Thu Feb 20, 2020 2:39 pm Post subject: data power with MQ IPT Reply with quote

Voyager

Joined: 04 Apr 2004
Posts: 93

Hi,

Can we connect MQIPT with Data power both products will be in the DMZ.
in this way MQ will be in the internal network.

Regards
Back to top
View user's profile Send private message
fjb_saper
PostPosted: Fri Feb 21, 2020 6:08 am Post subject: Re: data power with MQ IPT Reply with quote

Grand High Poobah

Joined: 18 Nov 2003
Posts: 20251
Location: LI,NY

saneben wrote:
Hi,

Can we connect MQIPT with Data power both products will be in the DMZ.
in this way MQ will be in the internal network.

Regards


Sure, give DP the MQIPT endpoint as the MQEndpoint...
_________________
MQ & Broker admin
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
PeterPotkay
PostPosted: Fri Feb 21, 2020 11:49 am Post subject: Reply with quote

Poobah

Joined: 15 May 2001
Posts: 7603

DataPower is a MQ Client and MQIPT works between MQ Clients and MQ Servers.

More info here: https://www.ibm.com/support/knowledgecenter/en/SSFKSJ_9.1.0/com.ibm.mq.pro.doc/ipt0000_.htm

You won't find anything specific to DataPower to MQIPT. Just focus on the info related to MQ Clients to MQIPT to MQ Servers.
_________________
Peter Potkay
Keep Calm and MQ On
Back to top
View user's profile Send private message
saneben
PostPosted: Fri Feb 21, 2020 10:54 pm Post subject: Reply with quote

Voyager

Joined: 04 Apr 2004
Posts: 93

Thanks for your replies.

When Data power connects to MQIPT , we can configure the DP with MQ IPT values no problem

Now in the other direction when MQIPT connects to DataPower , should we have to mention the DataPower end points on mqipt?
as it is mentioned DataPower is a mqclient only
so will it listen any port like 1414 ? this is for the network access.

Regards
Back to top
View user's profile Send private message
fjb_saper
PostPosted: Fri Feb 21, 2020 11:48 pm Post subject: Reply with quote

Grand High Poobah

Joined: 18 Nov 2003
Posts: 20251
Location: LI,NY

saneben wrote:
Thanks for your replies.

When Data power connects to MQIPT , we can configure the DP with MQ IPT values no problem

Now in the other direction when MQIPT connects to DataPower , should we have to mention the DataPower end points on mqipt?
as it is mentioned DataPower is a mqclient only
so will it listen any port like 1414 ? this is for the network access.

Regards

DataPower is an MQClient ONLY. It will poll on the connection port to MQ. Never listen. Obviously you will need to have an outgoing connection to the MQIPT host and port(s) (multi-instance qmgr) enabled on the network.
_________________
MQ & Broker admin
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexGeneral IBM MQ Supportdata power with MQ IPT
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.