ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Message Broker SupportIIB9 to IIB10 migration issue

Post new topicReply to topic
IIB9 to IIB10 migration issue View previous topic :: View next topic
Author Message
ranjan1247
PostPosted: Thu Mar 28, 2019 5:08 am Post subject: IIB9 to IIB10 migration issue Reply with quote

Novice

Joined: 17 Feb 2014
Posts: 20

Hi Guys,

I am trying to do a POC for IIB9 to IIB10 migration where IIB9 is running on AIX and IIB10 is on Linux.

I took backup of IIBNode from AIX and tried to execute mqsirestore in linus where IIB10 is installed. While executing mqsirestore command showing successful but there is no IIB node visible after excuting mqsilits but while excuting mqsistart <IIBNODE> getting below error. Can you please help me on this.

Each component has configuration data associated with it, and this data is versioned to ensure that the component can only be run under a product version that supports this level. The component level is 7 and the current code level only supports 8.


Note: I am not sure mqsibackup taken from AIX will work on LINUX or not
Back to top
View user's profile Send private message
fjb_saper
PostPosted: Thu Mar 28, 2019 5:11 am Post subject: Reply with quote

Grand Poobah

Joined: 18 Nov 2003
Posts: 19974
Location: LI,NY

mqsirestore will only work in the same OS environment. You cannot port from AIX to Linux using it. You need to go to your scripts and recreate the broker and eg's from scratch...
Have fun
_________________
MQ & Broker admin
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
ranjan1247
PostPosted: Thu Mar 28, 2019 6:46 am Post subject: Reply with quote

Novice

Joined: 17 Feb 2014
Posts: 20

Thanks fjb_saper

Have you worked on such migration earlier? Can you put some light on any difficulties that you had
Back to top
View user's profile Send private message
Vitor
PostPosted: Thu Mar 28, 2019 7:07 am Post subject: Reply with quote

Grand High Poobah

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 25666
Location: Ohio, USA

ranjan1247 wrote:
Have you worked on such migration earlier? Can you put some light on any difficulties that you had


I'm sure my worthy associate will comment on his experiences in due course.

We migrated from WMBv7 on Solaris to IIBv9 on RHEL using the method he outlines, and subsequently from IIBv9 to v10 likewise. Currently poking ACEv11 with a stick.....

The biggest problems we've had are getting all the deployed elements regression tested by their owners prior to going live. We found turning off the old servers to be an effective inducement.
_________________
Honesty is the best policy.
Insanity is the best defence.
Back to top
View user's profile Send private message
fjb_saper
PostPosted: Thu Mar 28, 2019 7:32 am Post subject: Reply with quote

Grand Poobah

Joined: 18 Nov 2003
Posts: 19974
Location: LI,NY

ranjan1247 wrote:
Thanks fjb_saper

Have you worked on such migration earlier? Can you put some light on any difficulties that you had

The biggest one would be missing build scripts...
_________________
MQ & Broker admin
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Message Broker SupportIIB9 to IIB10 migration issue
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.