ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexGeneral IBM MQ SupportThe queue SYSTEM.MQEXPLORER.REPLY.MODEL could not be opened

Post new topicReply to topic Goto page 1, 2  Next
The queue SYSTEM.MQEXPLORER.REPLY.MODEL could not be opened View previous topic :: View next topic
Author Message
RaviKrG
PostPosted: Sun Oct 16, 2011 3:32 am Post subject: The queue SYSTEM.MQEXPLORER.REPLY.MODEL could not be opened Reply with quote

Master

Joined: 07 Sep 2008
Posts: 240

We have MQ 7.0.1.3 running on HPUX. We are trying to add the queue manager in MQ Explorer using the SVRCONN channel, but we are getting below error

"The queue SYSTEM.MQEXPLORER.REPLY.MODEL could not be opened for reason 2195"

Any idea if we are missing something here. We have lot of other queue managers added to Explorer from Windows/AIX/Solaris/HPUX.

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
exerk
PostPosted: Sun Oct 16, 2011 3:35 am Post subject: Reply with quote

Jedi Council

Joined: 02 Nov 2006
Posts: 6109

And the FDC file says what?
_________________
It's puzzling, I don't think I've ever seen anything quite like this before...and it's hard to soar like an eagle when you're surrounded by turkeys.

Back to top
View user's profile Send private message
RaviKrG
PostPosted: Sun Oct 16, 2011 3:42 am Post subject: Reply with quote

Master

Joined: 07 Sep 2008
Posts: 240

I tried to check the FDC but could not get anything


| Date/Time :- Sun October 16 2011 14:24:17 WAT |
| UTC Time :- 1318764257.411551 |
| UTC Time Offset :- 180 (WAT) |
| Host Name :- ************ |
| Operating System :- HP-UX B.11.31 |
| PIDS :- 5724H7228 |
| LVLS :- 7.0.1.3 |
| Product Long Name :- WebSphere MQ for HP-UX (Itanium platform) |
| Vendor :- IBM |
| Probe Id :- ZF044022 |
| Application Name :- MQM |
| Component :- zfu_as_calculateauthority |
| SCCS Info :- lib/exits/oam/amqzfubx.c, 1.136.1.2 |
| Line Number :- 1861 |
| Build Date :- Aug 13 2010 |
| CMVC level :- p701-103-100814 |
| Build Type :- IKAP - (Production) |
| Effective UserID :- 100 (mqm) |
| Real UserID :- 100 (mqm) |
| Program Name :- amqzlaa0_nd |
| Addressing mode :- 64-bit |
| Process :- 26076 |
| Thread :- 4 |
| QueueManager :- QUEUE_MANAGER |
| UserApp :- FALSE |
| ConnId(1) IPCC :- 110 |
| ConnId(2) QM :- 78 |
| Last HQC :- 2.9.9-765072 |
| Last HSHMEMB :- 1.2.2-345064 |
| Major Errorcode :- arcE_OBJECT_NOT_FOUND |
| Minor Errorcode :- OK |
| Probe Type :- INCORROUT |
| Probe Severity :- 2 |
| Probe Description :- AMQ6125: An internal WebSphere MQ error has occurred. |
| FDCSequenceNumber :- 0

The Explorer queue exist and if we try to recreate it says it exits..
Back to top
View user's profile Send private message
exerk
PostPosted: Sun Oct 16, 2011 3:49 am Post subject: Reply with quote

Jedi Council

Joined: 02 Nov 2006
Posts: 6109

Are there other queue managers on the same platform, at the same level, and experiencing the same or similar issues? Any exits in use on that channel, and which channel is it, i.e. SYSTEM.DEF.SVRCONN? Are to trying to recreate the queue because you're focusing on 'arcE_OBJECT_NOT_FOUND', and think it's the queue not being found?
_________________
It's puzzling, I don't think I've ever seen anything quite like this before...and it's hard to soar like an eagle when you're surrounded by turkeys.

Back to top
View user's profile Send private message
RaviKrG
PostPosted: Sun Oct 16, 2011 3:52 am Post subject: Reply with quote

Master

Joined: 07 Sep 2008
Posts: 240

Yes ... We have the same queue manager running on HPUX which is added in explorer and does not have a problem.

No we are not using any Exits

The Q exits and in a hit and trial method we tried to create the queue it says queue exist.

We did try to change the MCAUSER to mqm and try but nothing helped.

Any help well appreciated.
Back to top
View user's profile Send private message
RaviKrG
PostPosted: Sun Oct 16, 2011 3:54 am Post subject: Reply with quote

Master

Joined: 07 Sep 2008
Posts: 240

We are using the normal system.admin.svrconn chl and we also created one svrconn channel which did not help.
Back to top
View user's profile Send private message
exerk
PostPosted: Sun Oct 16, 2011 3:59 am Post subject: Reply with quote

Jedi Council

Joined: 02 Nov 2006
Posts: 6109

Off the top of my head, and from particular entries in the FDC, has the queue manager been having any authority issues or errors lately?
_________________
It's puzzling, I don't think I've ever seen anything quite like this before...and it's hard to soar like an eagle when you're surrounded by turkeys.

Back to top
View user's profile Send private message
RaviKrG
PostPosted: Sun Oct 16, 2011 4:35 am Post subject: Reply with quote

Master

Joined: 07 Sep 2008
Posts: 240

even for us this is going on top of our head .......

I dont see any issues as such and we just tried to connect but it is not connecting
Back to top
View user's profile Send private message
exerk
PostPosted: Sun Oct 16, 2011 7:59 am Post subject: Reply with quote

Jedi Council

Joined: 02 Nov 2006
Posts: 6109

If this is not a Production-level queue manager I suggest you stop and restart it, so you have a starting base-line, and switch on trace too. See what, if anything, rears its ugly head from then onwards.
_________________
It's puzzling, I don't think I've ever seen anything quite like this before...and it's hard to soar like an eagle when you're surrounded by turkeys.

Back to top
View user's profile Send private message
RaviKrG
PostPosted: Sun Oct 16, 2011 11:02 am Post subject: Reply with quote

Master

Joined: 07 Sep 2008
Posts: 240

Thanks for the suggestion.... I have already tried to stop and start the qmgr and then try to connect but no help...
But yes I did not turn on the trace .. I will try that option also...
Back to top
View user's profile Send private message
PeterPotkay
PostPosted: Sun Oct 16, 2011 12:42 pm Post subject: Reply with quote

Poobah

Joined: 15 May 2001
Posts: 7573

RaviKrG wrote:
The Explorer queue exist and if we try to recreate it says it exits..

What happens if you try and delete the queue and then recreate it?
_________________
Peter Potkay
Keep Calm and MQ On
Back to top
View user's profile Send private message
rekarm01
PostPosted: Sun Oct 16, 2011 12:55 pm Post subject: Re: The queue SYSTEM.MQEXPLORER.REPLY.MODEL could not be ope Reply with quote

Grand Master

Joined: 25 Jun 2008
Posts: 1374

RaviKrG wrote:
We have MQ 7.0.1.3 running on HPUX. We are trying to add the queue manager in MQ Explorer using the SVRCONN channel, but we are getting below error

"The queue SYSTEM.MQEXPLORER.REPLY.MODEL could not be opened for reason 2195"

What are the queue attributes for this queue? (Use runmqsc to "display queue(SYSTEM.MQEXPLORER.REPLY.MODEL)"). Is it a model queue?
Back to top
View user's profile Send private message
exerk
PostPosted: Sun Oct 16, 2011 2:26 pm Post subject: Re: The queue SYSTEM.MQEXPLORER.REPLY.MODEL could not be ope Reply with quote

Jedi Council

Joined: 02 Nov 2006
Posts: 6109

rekarm01 wrote:
...SYSTEM.MQEXPLORER.REPLY.MODEL...

...Is it a model queue?

Now what do you think?
_________________
It's puzzling, I don't think I've ever seen anything quite like this before...and it's hard to soar like an eagle when you're surrounded by turkeys.

Back to top
View user's profile Send private message
ramires
PostPosted: Sun Oct 16, 2011 3:55 pm Post subject: Reply with quote

Knight

Joined: 24 Jun 2001
Posts: 505
Location: Portugal - Lisboa

Any other error? When the model queue is opened a local queue is created, based in the model one. The FDC shows a security function failing.

You can try access the SYSTEM.MQEXPLORER.REPLY.MODEL like this

amqsput SYSTEM.MQEXPLORER.REPLY.MODEL <qmgr name> to see what happens.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
RaviKrG
PostPosted: Tue Oct 18, 2011 7:57 am Post subject: Reply with quote

Master

Joined: 07 Sep 2008
Posts: 240

Finally nothing worked so re-created the queue manager and it worked.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Goto page 1, 2  Next Page 1 of 2

MQSeries.net Forum IndexGeneral IBM MQ SupportThe queue SYSTEM.MQEXPLORER.REPLY.MODEL could not be opened
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.