ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Message Broker SupportIIB 10 Global Cache multiple servers issue

Post new topicReply to topic
IIB 10 Global Cache multiple servers issue View previous topic :: View next topic
Author Message
jaymnr7
PostPosted: Tue May 08, 2018 11:11 pm Post subject: IIB 10 Global Cache multiple servers issue Reply with quote

Newbie

Joined: 16 Apr 2018
Posts: 3

Hello All,

Greetings!!

I have an issue and after regressive search I am not able to resolve this.

In Simple terms: I have 3 servers built under a Node in IIB10. And I have a flow inside the default server holding the cache which on mqsireportproperties for cache shows as a 'Container'. Other two servers are both catalog and container and from one server I am able to access the global cache but from the another server I am not.
Do I have any issues with the configuration of the global cache or in defining the properties?

Properties of the 'globalcache' server -- It is able to retrieve the global cache values
ComIbmCacheManager
uuid='ComIbmCacheManager'
userTraceLevel='none'
traceLevel='none'
userTraceFilter='none'
traceFilter='none'
overrideTraceSpec=''
enableCatalogService='true'
enableContainerService='true'
enableJMX='true'
listenerPort='3840'
listenerHost='PC300053'
haManagerPort='3841'
jmxServicePort='3842'
connectionEndPoints='PC300053:3840'
catalogClusterEndPoints='IB10NODE_PC300053_3840:PC300053:3843:3845'
domainName='IB10NODE_PC300053_3840'
clientsDefaultToSSL=''
sslProtocol=''
sslAlias=''

Properties of the 'eg1' server -- It is NOT able to retrieve the global cache values
ComIbmCacheManager
uuid='ComIbmCacheManager'
userTraceLevel='none'
traceLevel='none'
userTraceFilter='none'
traceFilter='none'
overrideTraceSpec=''
enableCatalogService='true'
enableContainerService='true'
enableJMX='true'
listenerPort='3850'
listenerHost='PC300053'
haManagerPort='3845'
jmxServicePort='3846'
connectionEndPoints='PC300053:3850'
catalogClusterEndPoints='IB10NODE_PC300053_3850:PC300053:3853:3855'
domainName='IB10NODE_PC300053_3850'
clientsDefaultToSSL=''
sslProtocol=''
sslAlias=''

Connection is made in both the cases with the MbGlobalMap but the JAVA function in the case of 'eg1' server is not able to give back the values returned from the JAVA function.

P.S. -- Both the server have the same code deployed with the same input message being sent.

Please help in this -- Do I need to make a configurable policy file and run my node on that because right now I am just running on default global cache mode.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Vitor
PostPosted: Wed May 09, 2018 4:27 am Post subject: Re: IIB 10 Global Cache multiple servers issue Reply with quote

Grand High Poobah

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 25244
Location: Ohio, USA

jaymnr7 wrote:
Do I need to make a configurable policy file and run my node on that because right now I am just running on default global cache mode.



_________________
Honesty is the best policy.
Insanity is the best defence.
Back to top
View user's profile Send private message
jaymnr7
PostPosted: Thu May 10, 2018 4:31 am Post subject: Reply with quote

Newbie

Joined: 16 Apr 2018
Posts: 3

I was in impression that policy file is configured only in the case when we are using more than brokers to configure the cache or in case when multi instance broker is to be configured.

So if I am to change the policy file and which will be one of the sample files provided by IBM -- policy_one_broker_ha.xml

In this I am not sure where will I add the name of the execution groups.



<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!--

Sample global cache policy for a single broker.

The broker will host two catalog servers, so if one fails, the
global cache will fail over to the remaining catalog server.

Customize this policy file for your installation.

-->
<cachePolicy xmlns="http://www.ibm.com/xmlns/prod/websphere/messagebroker/globalcache/policy-1.0">

<!--
The broker "broker1" runs on "host1.ibm.com".
-->
<broker name="broker1" listenerHost="host1.ibm.com">

<!--
This broker hosts two catalog servers.
-->
<catalogs>2</catalogs>

<!--
This broker uses ports between 3000-3019.
-->
<portRange>
<startPort>3000</startPort>
<endPort>3019</endPort>
</portRange>

</broker>

</cachePolicy>


The above is the sample policy file, so my execution group names will be added inside the broker tag ? and with what tag name?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Vitor
PostPosted: Thu May 10, 2018 5:42 am Post subject: Reply with quote

Grand High Poobah

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 25244
Location: Ohio, USA

jaymnr7 wrote:
I was in impression that policy file is configured only in the case when we are using more than brokers to configure the cache or in case when multi instance broker is to be configured.




jaymnr7 wrote:
So if I am to change the policy file and which will be one of the sample files provided by IBM -- policy_one_broker_ha.xml


Wrong file

Because:

jaymnr7 wrote:
Sample global cache policy for a single broker.

_________________
Honesty is the best policy.
Insanity is the best defence.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Message Broker SupportIIB 10 Global Cache multiple servers issue
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.