Author |
Message
|
smdavies99 |
Posted: Fri Mar 20, 2015 12:24 am Post subject: Windows Error 14001 |
|
|
 Jedi Council
Joined: 10 Feb 2003 Posts: 6076 Location: Somewhere over the Rainbow this side of Never-never land.
|
We have recently implemented a single WebService flow on our production brokers
(Server 2008R2 , WMQ 7018, WMB 7004)
(Upgrade to IIB 9 is around one month away)
Now when we failover the MSCS Cluster we are seeing the following
Code: |
Activation context generation failed for
"C:\Program Files\IBM\MQSI\7.0\bin\kqipnode64.lil".
Dependent Assembly Microsoft.VC90.CRT,processorArchitecture="amd64",
publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b",type="win32",version="9.0.21022.8" could not be found.
Please use sxstrace.exe for detailed diagnosis.
|
followed by
Code: |
( MYCOBK.EG_1 ) File ''C:\Program Files\IBM\MQSI\7.0\bin\kqipnode64.lil'' could not be loaded; operating system return code '14001'.
The message broker detected the loadable implementation file
''C:\Program Files\IBM\MQSI\7.0\bin\kqipnode64.lil''
but this could not be loaded by the operating system.
The operating system return code was '14001'.
|
But the file exists...
Code: |
C:\Program Files\IBM\MQSI\7.0>dir bin\kqipnode64.lil
Volume Serial Number is 0D17-B7C9
Directory of C:\Program Files\IBM\MQSI\7.0\bin
03/14/2013 05:10 PM 456,704 kqipnode64.lil
1 File(s) 456,704 bytes
0 Dir(s) 259,329,015,808 bytes free
C:\Program Files\IBM\MQSI\7.0>
|
I really don't want to have to patch the current system with the upgrade that close.
The webservice works though!
So any thoughts on this subject are most welcome _________________ WMQ User since 1999
MQSI/WBI/WMB/'Thingy' User since 2002
Linux user since 1995
Every time you reinvent the wheel the more square it gets (anon). If in doubt think and investigate before you ask silly questions. |
|
Back to top |
|
 |
mgk |
Posted: Fri Mar 20, 2015 1:59 am Post subject: |
|
|
 Padawan
Joined: 31 Jul 2003 Posts: 1642
|
So this lil (dll really):
Code: |
"C:\Program Files\IBM\MQSI\7.0\bin\kqipnode64.lil" |
is not one that comes with the product so I assume it's a custom node or parser written in C. The message "...Microsoft.VC90.CRT..." is telling you that the C Runtime library that the lil was build against is missing from the box. If a lil fails to load, it is not an error for WMB so assuming the flow does not need to use the functionality from it you can either delete the lil or install the correct version of the C Runtime that your custom lil needs. The message suggests that it was build with Visual Studio 2008 so you will need to grab the 64bit CRT for that version (SP1?) from the MS website if you want to install it.
Kind regards, _________________ MGK
The postings I make on this site are my own and don't necessarily represent IBM's positions, strategies or opinions. |
|
Back to top |
|
 |
smdavies99 |
Posted: Fri Mar 20, 2015 3:14 am Post subject: |
|
|
 Jedi Council
Joined: 10 Feb 2003 Posts: 6076 Location: Somewhere over the Rainbow this side of Never-never land.
|
Thanks for the reply.
Now that I look at it, I can see that this file plus kbb.dll and klc.dll all are dated 14-Mar-2013 and are present on out Test,UAT and prod servers
These two DLL's seem to be part of ....
the IBM transactions Collector and Reporter
http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg21642902 shows both of the .dll's.
I think I'll leave them well alone and remove them when we do the update to IIB 9.
There aren't any custom parsers or nodes in any of our flows btw. _________________ WMQ User since 1999
MQSI/WBI/WMB/'Thingy' User since 2002
Linux user since 1995
Every time you reinvent the wheel the more square it gets (anon). If in doubt think and investigate before you ask silly questions. |
|
Back to top |
|
 |
fjb_saper |
Posted: Fri Mar 20, 2015 4:36 am Post subject: |
|
|
 Grand High Poobah
Joined: 18 Nov 2003 Posts: 20756 Location: LI,NY
|
kqi* reminds me of Tivoli monitoring of the flow... Did you recently do anything with that?  _________________ MQ & Broker admin |
|
Back to top |
|
 |
smdavies99 |
Posted: Fri Mar 20, 2015 4:53 am Post subject: |
|
|
 Jedi Council
Joined: 10 Feb 2003 Posts: 6076 Location: Somewhere over the Rainbow this side of Never-never land.
|
Tivoli is installed on the system. That's probably it. It was installed by someone from IBM around the date of the files now that you remind me of it.
ITcam is a big black hole IMHO.
I'll probably have to look into updating the agents when we do the upgrade.
(shudder) _________________ WMQ User since 1999
MQSI/WBI/WMB/'Thingy' User since 2002
Linux user since 1995
Every time you reinvent the wheel the more square it gets (anon). If in doubt think and investigate before you ask silly questions. |
|
Back to top |
|
 |
fjb_saper |
Posted: Fri Mar 20, 2015 5:05 am Post subject: |
|
|
 Grand High Poobah
Joined: 18 Nov 2003 Posts: 20756 Location: LI,NY
|
smdavies99 wrote: |
Tivoli is installed on the system. That's probably it. It was installed by someone from IBM around the date of the files now that you remind me of it.
ITcam is a big black hole IMHO.
I'll probably have to look into updating the agents when we do the upgrade.
(shudder) |
When you install ITCAM there is a part that goes into the Toolkit, but there is also a part that needs to be installed on the server (lil path) (support of the Tivoli node in the flow)...
Check for kqi stuff and verify that you have them available for lil and lil64.
Make sure you copy them to the IIB installation.
Have fun  _________________ MQ & Broker admin |
|
Back to top |
|
 |
smdavies99 |
Posted: Fri Mar 20, 2015 5:25 am Post subject: |
|
|
 Jedi Council
Joined: 10 Feb 2003 Posts: 6076 Location: Somewhere over the Rainbow this side of Never-never land.
|
There are no flows with Tivoli nodes in our system so It looks like I won't need to upgrade these files thankfully. _________________ WMQ User since 1999
MQSI/WBI/WMB/'Thingy' User since 2002
Linux user since 1995
Every time you reinvent the wheel the more square it gets (anon). If in doubt think and investigate before you ask silly questions. |
|
Back to top |
|
 |
mgk |
Posted: Fri Mar 20, 2015 5:31 am Post subject: |
|
|
 Padawan
Joined: 31 Jul 2003 Posts: 1642
|
Quote: |
so It looks like I won't need to upgrade these files thankfully |
So the files are probably fine, it's just that the box is missing the install of the CRT level that they require...
Kind regards _________________ MGK
The postings I make on this site are my own and don't necessarily represent IBM's positions, strategies or opinions. |
|
Back to top |
|
 |
fjb_saper |
Posted: Fri Mar 20, 2015 7:36 am Post subject: |
|
|
 Grand High Poobah
Joined: 18 Nov 2003 Posts: 20756 Location: LI,NY
|
smdavies99 wrote: |
There are no flows with Tivoli nodes in our system so It looks like I won't need to upgrade these files thankfully. |
if that's true you may not even need these files in the lil path (kqi*)...
 _________________ MQ & Broker admin |
|
Back to top |
|
 |
|