ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Interchange Server + AdaptersSAP ADAPTER IS NOT STARTING Because of SSL HANDSHAKE Excepti

Post new topicReply to topic
SAP ADAPTER IS NOT STARTING Because of SSL HANDSHAKE Excepti View previous topic :: View next topic
Author Message
mohankiran.kopparthi
PostPosted: Tue Aug 21, 2012 11:10 pm Post subject: SAP ADAPTER IS NOT STARTING Because of SSL HANDSHAKE Excepti Reply with quote

Newbie

Joined: 13 Dec 2011
Posts: 7

We have configured two instances of MySAP Connector as SAPR3 and SAPAPOConnector. For the past few days they were stopped and when we try to restart them we are getting SSLHandshake exception in logs.

Please suggest what could be the problem.

Regards
Mohan
Back to top
View user's profile Send private message
lancelotlinc
PostPosted: Wed Aug 22, 2012 11:06 am Post subject: Reply with quote

Jedi Knight

Joined: 22 Mar 2010
Posts: 4941
Location: Bloomington, IL USA

Someone changed the SSL certs. Update your SSL certs.
_________________
http://leanpub.com/IIB_Tips_and_Tricks
Save $20: Coupon Code: MQSERIES_READER
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
mohankiran.kopparthi
PostPosted: Tue Aug 28, 2012 5:33 am Post subject: SSL is not enabled for the queues, it has been disabled log Reply with quote

Newbie

Joined: 13 Dec 2011
Posts: 7

This is the log when we start the service using the Start_SAPR3.bat file.

[WebSphere Business Integration Adapter Framework version:2.6.0.5][TZ:GMT]
[Time: 2012/08/28 13:06:16.152] [System: ConnectorAgent] [SS: Connector] [Thread: wbia_main (#1294941211)] [Type: Info] [MsgID: 17000] [Mesg: Initialization started. Name: Connector. ConfigFileName: E:\IBM\WBIA\connectors\SAPR3\SAPR3Connect
or.cfg. Implementation DLL/Class Name: com.crossworlds.connectors.sap.visionframework.VisionConnectorAgent.class.]
[Time: 2012/08/28 13:06:16.152] [System: ConnectorAgent] [SS: Connector] [Thread: wbia_main (#1294941211)] [Type: Warning] [MsgID: 14212] [Mesg: Connector Controller property ControllerTraceLevel value in the local configuration file will be ignored.]
[Time: 2012/08/28 13:06:16.152] [System: ConnectorAgent] [SS: Connector] [Thread: wbia_main (#1294941211)] [Type: Internal Warning] [MsgID: 14212] [Mesg: Connector Controller property ControllerStoreAndForwardMode value in the local configuration file will be ignored.]
[Time: 2012/08/28 13:06:16.152] [System: Server] [Thread: wbia_main (#1294941211)] [Mesg: Privacy is NOT initialized. Reason: The privacy is NOT turned on.]
[Time: 2012/08/28 13:06:16.371] [System: ConnectorAgent] [SS: Connector] [Thread: wbia_main (#1294941211)] [Type: Trace] [Mesg: Using protocol JMS to get the metadata. ]
[Time: 2012/08/28 13:06:16.402] [System: ConnectorAgent] [SS: Connector] [Thread: wbia_main (#1294941211)] [Type: Trace] [Mesg: :The Connection String is IC008Q]
[Time: 2012/08/28 13:06:16.605] [System: ConnectorAgent] [SS: Connector] [Thread: wbia_main (#1294941211)] [Type: Trace] [Mesg: :SAPR3ADAPTER.ADMININQUEUE -- is validated.]
[Time: 2012/08/28 13:06:16.636] [System: ConnectorAgent] [SS: Connector] [Thread: wbia_main (#1294941211)] [Type: Trace] [Mesg: :SAPR3ADAPTER.ADMINOUTQUEUE -- is validated.]
[Time: 2012/08/28 13:06:16.636] [System: ConnectorAgent] [SS: Connector] [Thread: wbia_main (#1294941211)] [Type: Trace] [Mesg: :SAPR3ADAPTER.DELIVERYQUEUE -- is validated.]
[Time: 2012/08/28 13:06:16.636] [System: ConnectorAgent] [SS: Connector] [Thread: wbia_main (#1294941211)] [Type: Trace] [Mesg: :SAPR3ADAPTER.REQUESTQUEUE -- is validated.]
[Time: 2012/08/28 13:06:16.636] [System: ConnectorAgent] [SS: Connector] [Thread: wbia_main (#1294941211)] [Type: Trace] [Mesg: :SAPR3ADAPTER.RESPONSEQUEUE -- is validated.]
[Time: 2012/08/28 13:06:16.636] [System: ConnectorAgent] [SS: Connector] [Thread: wbia_main (#1294941211)] [Type: Trace] [Mesg: :SAPR3ADAPTER.SYNCHRONOUSREQUESTQUEUE -- is validated.]
[Time: 2012/08/28 13:06:16.652] [System: ConnectorAgent] [SS: Connector] [Thread: wbia_main (#1294941211)] [Type: Trace] [Mesg: :SAPR3ADAPTER.SYNCHRONOUSRESPONSEQUEUE -- is validated.][Time: 2012/08/28 13:06:16.652] [System: ConnectorAgent] [SS: Connector] [Thread: wbia_main (#1294941211)] [Type: Trace] [Mesg: :SAPR3ADAPTER.FAULTQUEUE -- is v
alidated.][Time: 2012/08/28 13:06:16.699] [System: ConnectorAgent] [SS: Connector] [Thread: wbia_main (#1294941211)] [Type: Trace] [Mesg: :Receive listener started. Liste
ning on queue:SAPR3ADAPTER.ADMININQUEUE, sending fault messages on queue:null][Time: 2012/08/28 13:06:16.699] [System: Server] [Thread: wbia_main (#1294941211)] [Mesg: Starting Privacy Handshaking with server ...][Time: 2012/08/28 13:06:16.715] [System: ConnectorAgent] [SS: Connector] [Thread: wbia_main (#1294941211)] [Type: Trace] [Mesg: :Send.sendMessageSync is waiting for response ...][Time: 2012/08/28 13:08:16.717] [System: ConnectorAgent] [SS: Connector] [Thread: wbia_main (#1294941211)] [Type: Trace] [Mesg: :Due to short response time, the message which be get is null !!][Time: 2012/08/28 13:08:16.717] [System: ConnectorAgent] [SS: Connector] [Thread: wbia_main (#1294941211)] [Type: Fatal Error] [Mesg: Timed out waiting for admin response for SecurityHandShaking]

E:\IBM\WBIA\connectors\SAPR3>goto END

E:\IBM\WBIA\connectors\SAPR3>endlocal


We are not able to find out what exactly is the issue because everything is fine and nothing has changed in the last three years.

Thanks in advance.

Regards
Mohan K
Back to top
View user's profile Send private message
mqjeff
PostPosted: Tue Aug 28, 2012 5:41 am Post subject: Reply with quote

Grand Master

Joined: 25 Jun 2008
Posts: 17447

Absolutely something has changed in the last three years.

Your certificates are three years older.
Back to top
View user's profile Send private message
lancelotlinc
PostPosted: Tue Aug 28, 2012 7:35 am Post subject: Reply with quote

Jedi Knight

Joined: 22 Mar 2010
Posts: 4941
Location: Bloomington, IL USA

Your SSL cert or root authority may be expired or revoked.

Check it:

http://prefetch.net/articles/checkcertificate.html
_________________
http://leanpub.com/IIB_Tips_and_Tricks
Save $20: Coupon Code: MQSERIES_READER
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Interchange Server + AdaptersSAP ADAPTER IS NOT STARTING Because of SSL HANDSHAKE Excepti
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.