ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum Index » WebSphere MQ Java / JMS » performance problem in MQ 7

Post new topic  This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
 performance problem in MQ 7 « View previous topic :: View next topic » 
Author Message
manishpnp
PostPosted: Tue May 24, 2011 6:51 am    Post subject: performance problem in MQ 7 Reply with quote

Apprentice

Joined: 21 Feb 2008
Posts: 46

Hello,

Java-JMS based application communicating to Queue Manager(QMET) version WebSphere MQ 6.0.2.5 in AIX 5.3.
Application is put the message in request queue and get the message from response queue. This process is sucessfully completed within 1 seconds.
Total Time to Put the message in queue 60 msec
Total Time to Get the message in queue 80 msec

Question :-
Now We setup the new queue manager(QMET) version WebSphere MQ 7.0.1.4 in AIX 5.3 in different LPAR.
The same Java-JMS Application is pointing, communicating to new queue manager(QMET) WMQ 7.0.1.4 environment.
Application is put the message in request queue and get the message from response queue.
This process is taking more than 8 seconds.

We done the analysis and found that :-
Put the message in request queue (this process sucessfully completed less than seconds as expected in previous m6.0 version)

Problem :-
While receiving(get) message from response queue it is taking long time in MQ 7.0 environment (approx 5 seconds).

Total Time to Put the message in queue 60 msec
Total Time to Get the message in queue 6097 msec

Note :-
1) We check and confirmed with network team and no issue.
2) We check and confirmed the sender/receiver/svrconn channel and everything is working fine.
3) There is no changes in application code (using same code which sucessfully response in MQ 6.0 environment.)

Need your help in below points :-
How to compare the configuration parameters between MQ6.0(QMET) and MQ7.0(QMET). How to find if any configuration/performance parameters missing in MQ7.0.
No changes in application code and only difference is mq version then why receiving message is taking much time!
What are the possible options to find the cause for this issue (any trace need to be enable at MQ/channel level?)

Any thread is getting timout?

Thanks in advance for your responses.

manishpnp
Back to top
View user's profile Send private message
Vitor
PostPosted: Tue May 24, 2011 7:09 am    Post subject: Reply with quote

Grand High Poobah

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 20792
Location: Ohio, USA

Don't double post!

If you think this is in the wrong section, ask for it to be moved.
_________________
Honesty is the best policy.
Insanity is the best defence.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic  This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Page 1 of 1

MQSeries.net Forum Index » WebSphere MQ Java / JMS » performance problem in MQ 7
Jump to:  



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP
 
 


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Copyright © MQSeries.net. All rights reserved.