ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexGeneral IBM MQ SupportSend messages from IBM MQ to ActiveMQ

Post new topicReply to topic
Send messages from IBM MQ to ActiveMQ View previous topic :: View next topic
Author Message
andrey2020
PostPosted: Tue Sep 08, 2020 1:54 am Post subject: Send messages from IBM MQ to ActiveMQ Reply with quote

Newbie

Joined: 08 Sep 2020
Posts: 2

Hello,

Is is possible to send messages from IBM MQ to ActiveMQ?

My use case is as follows:
* I am sending a message to a IBM MQ queue
* I would like the message to be sent to an ActiveMQ queue automatically.

Is it possible to solve this without using a broker or some custom developed code?

Regards
Back to top
View user's profile Send private message
fjb_saper
PostPosted: Tue Sep 08, 2020 4:18 am Post subject: Re: Send messages from IBM MQ to ActiveMQ Reply with quote

Grand High Poobah

Joined: 18 Nov 2003
Posts: 20419
Location: LI,NY

andrey2020 wrote:
Hello,

Is is possible to send messages from IBM MQ to ActiveMQ?

My use case is as follows:
* I am sending a message to a IBM MQ queue
* I would like the message to be sent to an ActiveMQ queue automatically.

Is it possible to solve this without using a broker or some custom developed code?

Regards

Unless you make IBM MQ the Active MQ server (AMQP protocol), you will need to build a bridge to transfer messages to Active MQ.
_________________
MQ & Broker admin
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
andrey2020
PostPosted: Wed Sep 09, 2020 12:47 am Post subject: Reply with quote

Newbie

Joined: 08 Sep 2020
Posts: 2

@fjb_saper: you mean a bridge between IBM MQ and ActiveMQ?

I have followed the instructions described below:

[i]go to Resources -> JMS -> JMS Providers, and create a new provider as:

Classpath:

C:/activemq-libs/activemq-client-5.10.0.jar
C:/activemq-libs/hawtbuf-1.10.jar
C:/activemq-libs/slf4j-api-1.7.5.jar
External initial context factory:org.apache.activemq.jndi.ActiveMQInitialContextFactory
External provider URL: tcp://myhost:61616
Then go to Resources -> JMS -> Queue Connection Factories and create a new one as:

Name: myQCF
JNDI Name: jms/myQueueConnectionFactory
External JNDI Name: QueueConnectionFactory
You can create a new Queue as (Resources -> JMS -> Queues):

Name: myQueue
JNDI Name: queue/myQueue
External JNDI Name: dynamicQueues/myQueue[/i]

Unfortunately I am not sure what I need to fill in fields External JNDI name.

The explanation in IBM docs is "External JNDI Name
The JNDI name that is used to bind the queue into the application server name space.

As a convention, use the fully qualified JNDI name; for example, in the form jms/Name, where Name is the logical name of the resource.

This name is used to link the platform binding information. The binding associates the resources defined by the deployment descriptor of the module to the actual (physical) resources bound into JNDI by the platform."

From my understanding this should be the name that I am using in my app to access the resource defined in WAS.

Please correct my if I am wrong.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexGeneral IBM MQ SupportSend messages from IBM MQ to ActiveMQ
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.