ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexClusteringPartial repo QM on Zos not able to connect - amq4057

Post new topicReply to topic
Partial repo QM on Zos not able to connect - amq4057 View previous topic :: View next topic
Author Message
yshakraj
PostPosted: Tue Jun 09, 2020 3:53 pm Post subject: Partial repo QM on Zos not able to connect - amq4057 Reply with quote

Voyager

Joined: 14 Sep 2011
Posts: 84

Hi All ,

I am facing an issue while doing a migration of ZVMFull repo QM to x86 server.
Here we have zos qm as one of the partial repo and when we try to start the new cluster sender channel its throwing this AMQ4057 - error ,

" Configuration error. A configuration
error was detected in the channel
definition or communication subsystem;
allocation of a conversation was not
possible"

Tried telnet in both ways its working .

This ZOS MQ is in mq 7.5 and Full repo is in 9.1.0.4 will there be any compatibility issue?

Thanks in advance,
yshakraj
Back to top
View user's profile Send private message
bruce2359
PostPosted: Tue Jun 09, 2020 6:43 pm Post subject: Reply with quote

Poobah

Joined: 05 Jan 2008
Posts: 8715
Location: US: west coast, almost. Otherwise, enroute.

Please post the channel definition here.

Examine the ERRORS directory AMQERR01.LOG file for nearby related errors. Please post them here. Id guess that some TCP error occurred.
_________________
My life flows on in endless song;
How can I keep from singing?
Back to top
View user's profile Send private message
hughson
PostPosted: Wed Jun 10, 2020 1:53 am Post subject: Re: Partial repo QM on Zos not able to connect - amq4057 Reply with quote

Grand Master

Joined: 09 May 2013
Posts: 1434
Location: Bay of Plenty, New Zealand

yshakraj wrote:
when we try to start the new cluster sender channel its throwing this AMQ4057 - error ,

" Configuration error. A configuration
error was detected in the channel
definition or communication subsystem;
allocation of a conversation was not
possible"


AMQ4057 is an MQ Explorer error - could you find the channel error in the z/OS MQ CHIN address space and show it to us (assuming that this sender is on the z/OS queue manager?) Alternatively, if it is on a distributed queue manager, find the channel error in the queue manager AMQERR01.LOG file.

yshakraj wrote:
This ZOS MQ is in mq 7.5 and Full repo is in 9.1.0.4 will there be any compatibility issue?

No problems with compatibility between these versions.

Cheers,
Morag
_________________
Morag Hughson @MoragHughson
IBM MQ Technical Education Specialist
Get your IBM MQ training here!
MQGem Software
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
yshakraj
PostPosted: Wed Jun 10, 2020 10:55 am Post subject: Reply with quote

Voyager

Joined: 14 Sep 2011
Posts: 84

Thanks for your replies.

Yes it is a Zos qm.

We were shared with below error log

CSQX203E -Qmname CSQXRCTL Error in communications configuration,
channel TO.QMName,
connection
TRPTYPE=TCP RC=00000000 reason=00000000
CSQ9023E -Xxxxx CSQXCRPS ' START CHANNEL' ABNORMAL COMPLETION
******** End of list ********

not sure this is what you asked.

* I have removed the actual qm names form the above log.
Thanks,
yshakraj
Back to top
View user's profile Send private message
bruce2359
PostPosted: Wed Jun 10, 2020 11:48 am Post subject: Reply with quote

Poobah

Joined: 05 Jan 2008
Posts: 8715
Location: US: west coast, almost. Otherwise, enroute.

Please post the channel definition for channel TO.QMName here. Both the CLUSSDR and CLUSRCVR channel definitions.

Is the other end of the channel a non-z/OS qmgr?

Take a look at https://www.ibm.com/support/pages/csqx203e-csqxrctl-error-communications-configuration-occurs-clussdr-channel
_________________
My life flows on in endless song;
How can I keep from singing?
Back to top
View user's profile Send private message
yshakraj
PostPosted: Wed Jun 17, 2020 3:07 am Post subject: Reply with quote

Voyager

Joined: 14 Sep 2011
Posts: 84

Hi ,

Issue is fixed there was a difference in definition for cluster sender and receiver.
Once that is correyced and cleared teh clsuter queues - channel came up so all good now.

Thanks again ,
yshakraj
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexClusteringPartial repo QM on Zos not able to connect - amq4057
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.