ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexGeneral IBM MQ SupportMQ installation on windows and linux

Post new topicReply to topic
MQ installation on windows and linux View previous topic :: View next topic
Author Message
Heba_MQ
PostPosted: Tue Jun 02, 2020 7:49 am Post subject: MQ installation on windows and linux Reply with quote

Novice

Joined: 19 Apr 2020
Posts: 20

Dears

Some time ago, I used to work on mq in linux...and usually, we used multi-instances MQ a lot - so on the same server we had a file system for each environment test,test1,test2...etc and we used to create separate dirs for data and logs - for example /test/data for config and /test/logs for logs

Now, I am only working in windows... while doing custom installation - I see the wizard is forcing me to choose a data folder ... but the log folder should be under the data folder...for example D:\MQDEV\Data and D:\MQDEV\Data\log

is there any reason for this ?

Thanks
Heba
Back to top
View user's profile Send private message
hughson
PostPosted: Tue Jun 02, 2020 2:57 pm Post subject: Reply with quote

Grand Master

Joined: 09 May 2013
Posts: 1433
Location: Bay of Plenty, New Zealand

The wizard is only choosing the default data and log directories, you can still use crtmqm with -ld

Cheers,
Morag
_________________
Morag Hughson @MoragHughson
IBM MQ Technical Education Specialist
Get your IBM MQ training here!
MQGem Software
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
bruce2359
PostPosted: Tue Jun 02, 2020 4:00 pm Post subject: Reply with quote

Poobah

Joined: 05 Jan 2008
Posts: 8715
Location: US: west coast, almost. Otherwise, enroute.

hughson wrote:
The wizard is only choosing the default data and log directories, you can still use crtmqm with -ld

Cheers,
Morag

But why would you want/need to not accept the defaults? What benefit do you see? Yes, we used to move things about to manage disk space and contention; but that's old technology - what with SSDs.
_________________
My life flows on in endless song;
How can I keep from singing?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexGeneral IBM MQ SupportMQ installation on windows and linux
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.