ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexGeneral IBM MQ SupportIBM MQ v9 RDQM on CentOS?

Post new topicReply to topic
IBM MQ v9 RDQM on CentOS? View previous topic :: View next topic
Author Message
BlommanTheSwed
PostPosted: Mon Apr 20, 2020 11:57 am Post subject: IBM MQ v9 RDQM on CentOS? Reply with quote

Newbie

Joined: 20 Apr 2020
Posts: 2

Hi!

I would like to test some RDQM on my private side.
But RHEL 7* requires subscription.
But CentOS is "almost" a clone, but for sure IBM RDQM will not work on CentOS?

Any suggestions, if i really would like to test RDQM?
Back to top
View user's profile Send private message
crashdog
PostPosted: Mon Apr 20, 2020 12:20 pm Post subject: Reply with quote

Apprentice

Joined: 02 Apr 2017
Posts: 39
Location: Schaffhausen

Hello,
MQ is officially supported on RHEL, Ubuntu and Suse. So if you want to use something that is officially supported go for Ubuntu which can be installed for free.
Personally I use Centos 7.6 on in my lab. Basically you can install MQ and run it. As long as it's not a production system, I don't see any problems. But if you have a sensitive production system you're well advised to stay with something that is officially supported.

Cheers,
Gerhard
_________________
You win again gravity !
Back to top
View user's profile Send private message
BlommanTheSwed
PostPosted: Mon Apr 20, 2020 12:23 pm Post subject: Reply with quote

Newbie

Joined: 20 Apr 2020
Posts: 2

crashdog wrote:
Hello,
MQ is officially supported on RHEL, Ubuntu and Suse. So if you want to use something that is officially supported go for Ubuntu which can be installed for free.
Personally I use Centos 7.6 on in my lab. Basically you can install MQ and run it. As long as it's not a production system, I don't see any problems. But if you have a sensitive production system you're well advised to stay with something that is officially supported.

Cheers,
Gerhard


Great! No it is just my private lab.
Nice i will try it on CentOS then.

Cheers!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexGeneral IBM MQ SupportIBM MQ v9 RDQM on CentOS?
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.