ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexClusteringMoving to partial repos

Post new topicReply to topic
Moving to partial repos View previous topic :: View next topic
Author Message
sarabennet
PostPosted: Thu Jul 18, 2019 9:27 pm Post subject: Moving to partial repos Reply with quote

Newbie

Joined: 23 Jun 2019
Posts: 8

fjb_saper wrote:
Ensure that the defined cluster sender channel is to a full repository.
Just alter the repos/reposnl attribute to ' ' (space).
This will make the qmgr a partial repository.


Hi All,

We were using 3 full repos QMs A,B and C.Now we want to change Cto partial repos. Even afer doing the above change of changing REPOS to space, when we display CLUSQMGR from A, C is showing up as full repos in A. but from B , its showing as partal repos.

Tried giving REFRESH CLUSTER but no luck.

Can anyone suggest what could be the reason. We are using MQ7.5.0.9
Back to top
View user's profile Send private message
exerk
PostPosted: Thu Jul 18, 2019 10:54 pm Post subject: Reply with quote

Jedi Council

Joined: 02 Nov 2006
Posts: 6110

Split from the original (older) post HERE.

Stating the obvious fact, that you are using an out-of-support version.

Did you follow the instructions in the Knowledge Centre for moving an FR, from which can be extrapolated the instructions for demoting a third (never a good idea to have more than two IMHO) FR?

Did you remove 'orphan' CLUSSDR channels in each PR, to the old FR? Did you define new CLUSSDR channels in the those PRs to one of the remaining FRs?
_________________
It's puzzling, I don't think I've ever seen anything quite like this before...and it's hard to soar like an eagle when you're surrounded by turkeys.

Back to top
View user's profile Send private message
HubertKleinmanns
PostPosted: Mon Aug 19, 2019 7:04 am Post subject: Reply with quote

Shaman

Joined: 24 Feb 2004
Posts: 720
Location: Germany

On QMgr A and B: Remove all CLUSSDR channels to C.

On QMgr C: Alter QMgr attribute REPOS and / or REPOSNL to blank (' ').

On QMgr C: Run "REFRESH CLSUSTER (<Cluster Name>) REPOS(YES)".
_________________
Regards
Hubert
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexClusteringMoving to partial repos
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.