ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexGeneral IBM MQ SupportLink error

Post new topicReply to topic
Link error View previous topic :: View next topic
Author Message
wmbwmq
PostPosted: Thu Mar 22, 2018 10:23 am Post subject: Link error Reply with quote

Acolyte

Joined: 18 Jul 2011
Posts: 62

I am seeing a warning "cannot find entry symbol _start; defaulting to ..." while linking a cluster workload exit (after gcc). Same program with gcc followed by ld is working fine in Solaris. But I see the above mentioned errors in RedHat
The exit is not getting loaded by MQ either.

Should we disable automatic defaulting to _start by ld?
Back to top
View user's profile Send private message
fjb_saper
PostPosted: Thu Mar 22, 2018 6:16 pm Post subject: Re: Link error Reply with quote

Grand Poobah

Joined: 18 Nov 2003
Posts: 19758
Location: LI,NY

wmbwmq wrote:
I am seeing a warning "cannot find entry symbol _start; defaulting to ..." while linking a cluster workload exit (after gcc). Same program with gcc followed by ld is working fine in Solaris. But I see the above mentioned errors in RedHat
The exit is not getting loaded by MQ either.

Should we disable automatic defaulting to _start by ld?
Most likely your compile and link are bad. Review the manual for examples and learn from them.
_________________
MQ & Broker admin
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
wmbwmq
PostPosted: Thu Mar 22, 2018 8:28 pm Post subject: Reply with quote

Acolyte

Joined: 18 Jul 2011
Posts: 62

Hey Saper,
Which manual? Sorry my memory might be a little rusty lately.
And the same gcc/ld commands with same options working fine in Solaris though. And its the same workload exit program
Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
fjb_saper
PostPosted: Fri Mar 23, 2018 2:00 am Post subject: Reply with quote

Grand Poobah

Joined: 18 Nov 2003
Posts: 19758
Location: LI,NY

wmbwmq wrote:
Hey Saper,
Which manual? Sorry my memory might be a little rusty lately.
And the same gcc/ld commands with same options working fine in Solaris though. And its the same workload exit program
Thanks

Each platform has its own quirks when compiling and linking exits. You need to validate that you are using the correct syntax for your platform...
_________________
MQ & Broker admin
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
mvic
PostPosted: Thu Mar 29, 2018 2:38 pm Post subject: Re: Link error Reply with quote

Jedi

Joined: 09 Mar 2004
Posts: 2050

wmbwmq wrote:
I am seeing a warning "cannot find entry symbol _start; defaulting to ..." while linking a cluster workload exit (after gcc).

Did you solve this? If not...
Try posting the compile and link commands you used.
My best guess is that you have not specified command line switches that tell the linker you want it to produce a shared library.
It's a bit of a guess, but perhaps the _start routine it wants is related to building a full runnable executable?
Back to top
View user's profile Send private message
wmbwmq
PostPosted: Fri May 25, 2018 8:37 am Post subject: Reply with quote

Acolyte

Joined: 18 Jul 2011
Posts: 62

Hey mvic,
Sorry I missed your post earlier.

Yes I got it to work using the follwoing...
gcc -m64 -shared -fPIC -O3 clwl.c -o clwl -I/opt/mqm/inc -L/opt/mqm/lib64 -L/usr/sfw/lib/64 -lmqm -lmqmzf -lmqutl -lnsl -ldl -lrt -lgcc

I think Linux needs "-shared" to be explicitly specified for .so.

Thanks,
Back to top
View user's profile Send private message
mvic
PostPosted: Fri May 25, 2018 1:30 pm Post subject: Reply with quote

Jedi

Joined: 09 Mar 2004
Posts: 2050

Glad to hear it.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexGeneral IBM MQ SupportLink error
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.