ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexGeneral IBM MQ SupportChannels not displaying in MQ Explorer

Post new topicReply to topic
Channels not displaying in MQ Explorer View previous topic :: View next topic
Author Message
mca
PostPosted: Wed Nov 15, 2017 2:48 pm Post subject: Channels not displaying in MQ Explorer Reply with quote

Disciple

Joined: 09 Mar 2005
Posts: 171

I have a sender and receiver channels on one Queue Manager communicating with another Sender-Receiver Channels on another Queue Manager on the same Linux server.

I am able to access the channels on first Queue Manager via MQ Explorer but i cant see them on the second Queue Manager.

We are able to start the channels and the communication is happening fine between two QMs, but what might be preventing us from not able to see the Channels of one QM listed in MQ Explorer ? Our entire team is having the same problem. So, i guess we are missing some parameter on the QM. Please assist...
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
Android 23
PostPosted: Sat Nov 18, 2017 11:54 pm Post subject: Reply with quote

Apprentice

Joined: 27 Mar 2017
Posts: 37

Quote:
I am able to access the channels on first Queue Manager via MQ Explorer but i cant see them on the second Queue Manager.


Are you checking second queue manager through MQ Explorer or not?

If the channels are working, then you can see it.

Thanks & Regards
Android 23
Back to top
View user's profile Send private message
fjb_saper
PostPosted: Mon Nov 20, 2017 6:00 am Post subject: Re: Channels not displaying in MQ Explorer Reply with quote

Grand Poobah

Joined: 18 Nov 2003
Posts: 19433
Location: LI,NY

mca wrote:
I have a sender and receiver channels on one Queue Manager communicating with another Sender-Receiver Channels on another Queue Manager on the same Linux server.

I am able to access the channels on first Queue Manager via MQ Explorer but i cant see them on the second Queue Manager.

We are able to start the channels and the communication is happening fine between two QMs, but what might be preventing us from not able to see the Channels of one QM listed in MQ Explorer ? Our entire team is having the same problem. So, i guess we are missing some parameter on the QM. Please assist...

Permissions perhaps?
_________________
MQ & Broker admin
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
vinay.gollapalli
PostPosted: Mon Nov 20, 2017 9:08 am Post subject: Re: Channels not displaying in MQ Explorer Reply with quote

Novice

Joined: 22 Aug 2017
Posts: 17

Most probably you should be getting permission error if not channels should be available in MQ explorer when you connect to qmgr .

mca wrote:
I have a sender and receiver channels on one Queue Manager communicating with another Sender-Receiver Channels on another Queue Manager on the same Linux server.

I am able to access the channels on first Queue Manager via MQ Explorer but i cant see them on the second Queue Manager.

We are able to start the channels and the communication is happening fine between two QMs, but what might be preventing us from not able to see the Channels of one QM listed in MQ Explorer ? Our entire team is having the same problem. So, i guess we are missing some parameter on the QM. Please assist...
Back to top
View user's profile Send private message
bruce2359
PostPosted: Mon Nov 20, 2017 9:44 am Post subject: Reply with quote

Poobah

Joined: 05 Jan 2008
Posts: 7862
Location: US: west coast, almost. Otherwise, enroute.

Im confused. Are you running MQExolorer on BOTH qmgrs? Or only on one qmgr?

What errors in error logs on BOTJ qmgrs?
_________________
I would tell you a UDP joke, but you might not get it.
Back to top
View user's profile Send private message
zpat
PostPosted: Tue Nov 21, 2017 1:55 am Post subject: Reply with quote

Jedi Council

Joined: 19 May 2001
Posts: 5579
Location: UK

Code:
setmqaut -m xx   -t queue  -n '**'  -g yy +dsp +inq
setmqaut -m xx   -g yy  -n '**' -t namelist  +dsp +inq
setmqaut -m xx   -g yy  -n '**' -t process   +dsp +inq
setmqaut -m xx   -g yy  -n '**' -t authinfo  +dsp +inq
setmqaut -m xx   -g yy  -n '**' -t channel   +dsp
setmqaut -m xx   -g yy  -n '**' -t service   +dsp
setmqaut -m xx   -g yy  -n '**' -t listener  +dsp
setmqaut -m xx   -g yy  -n '**' -t clntconn  +dsp


Try permissions like that for QM = xx and one of your groups = yy
_________________
Well, I don't think there is any question about it. It can only be attributable to human error. This sort of thing has cropped up before, and it has always been due to human error.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexGeneral IBM MQ SupportChannels not displaying in MQ Explorer
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.