ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Message Broker SupportConnecting IIB 10 toolkit to remote Broker

Post new topicReply to topic
Connecting IIB 10 toolkit to remote Broker View previous topic :: View next topic
Author Message
parliament
PostPosted: Mon Nov 13, 2017 12:33 am Post subject: Connecting IIB 10 toolkit to remote Broker Reply with quote

Novice

Joined: 30 May 2017
Posts: 11

Hello friends,

I'm setting up a new development environment with IIB v10.0.0.10 and MQ v9. I've run into some problems when trying to connect to the remote broker I made. For the record I am able to connect to QueueManager through MQ Explorer, so the security is nicely set( I hope).

When trying to connect to the Broker, the toolkit asks me for
-HostName
-port
-integration node name
-user
-password

BUT there is no channel. The errors I get on the error logs are the following

11/10/2017 11:56:04 AM - Process(2875.16) User(mqm) Program(amqrmppa)
Host(mqNode01) Installation(Installation1)
VRMF(9.0.3.0) QMgr(QMGR01)
Time(2017-11-10T16:56:04.255Z)

AMQ9207: The data received from host '10.140.22.51' on channel '????' is not
valid.

EXPLANATION:
Incorrect data format received from host '10.140.22.51' over TCP/IP. It may be
that an unknown host is attempting to send data.

An FFST file might be generated containing the invalid data received. It will
not be generated if this is the beginning of a conversation with the remote
side, and the format is a simple known format (example: a GET request from an
HTTP web browser). If you want to override this, to cause FFST files to be
written for any bad data, including simple known formats, then set the
environment variable AMQ_BAD_COMMS_DATA_FDCS=TRUE and restart the queue
manager.

The channel name is '????'; in some cases it cannot be determined and so is
shown as '????'.
ACTION:
Tell the systems administrator.
----- amqccita.c : 4352 -------------------------------------------------------
11/10/2017 11:56:04 AM - Process(2875.16) User(mqm) Program(amqrmppa)
Host(mqNode01) Installation(Installation1)
VRMF(9.0.3.0) QMgr(QMGR01)
Time(2017-11-10T16:56:04.255Z)

AMQ9492: The TCP/IP responder program encountered an error.

EXPLANATION:
The responder program was started but detected an error.

The host name was '10.140.22.51'; in some cases the host name cannot be
determined and so is shown as '????'.
ACTION:
Look at previous error messages in the error files to determine the error
encountered by the responder program.
----- amqrmrsa.c : 929 --------------------------------------------------------



I am not sure what to do. Please help

Cheers
_________________
waiter: Have a nice meal
me: You too!
Back to top
View user's profile Send private message
abhi_thri
PostPosted: Mon Nov 13, 2017 1:37 am Post subject: Reply with quote

Novice

Joined: 17 Jul 2017
Posts: 14
Location: UK

Hi...are you using the MQ port (eg: 1414) to establish the connection? in IIB 10 you need to use the Web UI http port (eg:- 4414) instead...do verify that the web ui is up and running first though
Back to top
View user's profile Send private message
parliament
PostPosted: Mon Nov 13, 2017 1:41 am Post subject: Reply with quote

Novice

Joined: 30 May 2017
Posts: 11

WOW, that was easy. I thought it ought to be similar to previous versions where you could set a custom port/channel for this( aaaand everything else).

Thanks for te help. I'd give you a beer, but I only have coffee.

Cheers!
_________________
waiter: Have a nice meal
me: You too!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Message Broker SupportConnecting IIB 10 toolkit to remote Broker
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.