ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum Index » WebSphere Message Broker (ACE) Support » Automate IIB for ant script,the setup to run ant script?

Post new topic  This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
 Automate IIB for ant script,the setup to run ant script? « View previous topic :: View next topic » 
Author Message
pkdec
PostPosted: Tue May 19, 2015 8:39 am    Post subject: Automate IIB for ant script,the setup to run ant script? Reply with quote

Acolyte

Joined: 12 Feb 2015
Posts: 66
Location: Canada, QC

Hi,
Can anyone please tell me the ant script setup for IIB.

Like what kind of configuration I need to run the script, in the command line which folder I need to go and run the script and where I need to save the script file etc..?

Thanks
pk
Back to top
View user's profile Send private message
Vitor
PostPosted: Tue May 19, 2015 8:47 am    Post subject: Reply with quote

Grand High Poobah

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 26093
Location: Texas, USA

Why use ant? Why not use Chef, Puppet or one of the other open source technologies designed to install software and for which IBM has the needed artifacts on the web?

If you do actually do mean "setup for IIB" then it's the same process you'd go through to do a silent install for IIB as described here.

If instead you mean "setup my code in IIB", I typed "ant for IIB" into Google and got this as the 3rd hit.
_________________
Honesty is the best policy.
Insanity is the best defence.
Back to top
View user's profile Send private message
pkdec
PostPosted: Tue May 19, 2015 9:13 am    Post subject: Reply with quote

Acolyte

Joined: 12 Feb 2015
Posts: 66
Location: Canada, QC

in the documentation It is not provided where I need to save this ant file (mqsicreatebar)

in the command line which directory I need to navigate.

thanks
pk
Back to top
View user's profile Send private message
Vitor
PostPosted: Tue May 19, 2015 9:17 am    Post subject: Reply with quote

Grand High Poobah

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 26093
Location: Texas, USA

pkdec wrote:
in the documentation It is not provided where I need to save this ant file (mqsicreatebar)


mqsicreatebar doesn't use an ant file; mqsicreatebar is used by the ant process.

pkdec wrote:
in the command line which directory I need to navigate.


to wherever you've installed ant, unless you've added it to the path, in which case nowhere. You might need to navigate to where you've placed build.xml depending on how you've configured ant.

This is all more about using ant than using IIB, and you may get better information from an ant forum.
_________________
Honesty is the best policy.
Insanity is the best defence.
Back to top
View user's profile Send private message
mqjeff
PostPosted: Tue May 19, 2015 11:05 am    Post subject: Reply with quote

Grand Master

Joined: 25 Jun 2008
Posts: 17447

start here

Try it on a bunch of things that aren't broker.

Then try a bunch of plain command line broker tasks - mqsicreatebar, mqsipackagebar, mqsideploy, mqsiapplybaroverrids.

Then mix the two.

Also:
http://www.ibm.com/developerworks/websphere/library/techarticles/0706_spriet/0706_spriet.html

http://www-304.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg24032081

Back to top
View user's profile Send private message
pkdec
PostPosted: Wed May 20, 2015 6:56 am    Post subject: unable to run ant from command prompt(shell) Reply with quote

Acolyte

Joined: 12 Feb 2015
Posts: 66
Location: Canada, QC

I am unable to run ant from the command prompt:

C:\Users\pr000893>

I have set the environment variable and path as below:

ANT_HOME = C:\apache-ant-1.9.4\bin

JAVA_HOME = C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_79\jre\bin

PATH = %ANT_HOME% ; JAVA_HOME

Can you please help me if I am missing something to it.

Thanks
pk
Back to top
View user's profile Send private message
mqjeff
PostPosted: Wed May 20, 2015 7:12 am    Post subject: Re: unable to run ant from command prompt(shell) Reply with quote

Grand Master

Joined: 25 Jun 2008
Posts: 17447

pkdec wrote:
Can you please help me if I am missing something to it.


How? can we run the command for you? can we see if any errors occur? Can we guess what your ant script looks like?

Can we wave a magic wand?
Back to top
View user's profile Send private message
Vitor
PostPosted: Wed May 20, 2015 7:19 am    Post subject: Re: unable to run ant from command prompt(shell) Reply with quote

Grand High Poobah

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 26093
Location: Texas, USA

mqjeff wrote:
pkdec wrote:
Can you please help me if I am missing something to it.


How? can we run the command for you? can we see if any errors occur? Can we guess what your ant script looks like?

Can we wave a magic wand?


1)

2) Don't double post. Asking the same stupid question in 2 places will not yield a different answer.

3) This is a problem with ant (specifically how you've set it up). This is not an ant forum. There's this wonderful new tool called "Google" that will find you relevant forums, and perhaps even the answer.

4) We can't see what you've got set up (same as point 1, but so important it bears repetition)
_________________
Honesty is the best policy.
Insanity is the best defence.
Back to top
View user's profile Send private message
pkdec
PostPosted: Wed May 20, 2015 7:21 am    Post subject: Reply with quote

Acolyte

Joined: 12 Feb 2015
Posts: 66
Location: Canada, QC

I type ant in the command prompt to verify the installation

C:\>ant
'ant' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

I have build.xml file in directory C:\apache-ant-1.9.4\bin

the file content is below:

<?xml version="1.0"?>

<project name="project" default="run">

<target name="run" description="">

<property name="toolkit.home" value="C:\Program Files\IBM\IIB\10.0.0.0\tools\" />

<property name="ant.bars.basedir" value="C:\Users\pr000893\IBM\IIBT10" />

<property name="workspaces.dir" value="${ant.bars.basedir}\workspace" />

<property name="mqsi.dir" value="$C:\Program Files\IBM\WebSphere MQ\bin" />

<property name="bar.name" value="${ant.bars.basedir}\flow.bar" />

<antcall target="mqsicreatebar.buildbar" />

</target>

<!--

Target to build the broker archive using mqsicreatebar

-->

<target name="mqsicreatebar.buildbar">

<echo message="Building Broker Archive file: ${bar.name} " />
<exec executable="${toolkit.home}\mqsicreatebar.exe" spawn="false">

<arg value="-data" />

<arg value="${workspaces.dir}" />

<arg value="-b" />

<arg value="${bar.name}" />

<arg value="-p" />

<arg value="testProject" />

<arg value="-o" />

<arg value="testProject\Test.msgflow" />

</exec>

<echo message="Completed building Broker Archive file - ${bar.name} " />

</target>


</project>


thanks
pk
Back to top
View user's profile Send private message
mqjeff
PostPosted: Wed May 20, 2015 7:27 am    Post subject: Reply with quote

Grand Master

Joined: 25 Jun 2008
Posts: 17447

pkdec wrote:
I type ant in the command prompt to verify the installation

C:\>ant
'ant' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.


Resolve this.

Best of Luck.
Back to top
View user's profile Send private message
pkdec
PostPosted: Wed May 20, 2015 7:35 am    Post subject: Reply with quote

Acolyte

Joined: 12 Feb 2015
Posts: 66
Location: Canada, QC

I found the mistake I had to edit system variable not the user variable.

the configuration is working..

thanks
pk
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic  This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Page 1 of 1

MQSeries.net Forum Index » WebSphere Message Broker (ACE) Support » Automate IIB for ant script,the setup to run ant script?
Jump to:  



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP
 
 


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Copyright © MQSeries.net. All rights reserved.