ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Interchange Server + AdaptersIssue while sending data to SAP through MB Adapter

Post new topicReply to topic
Issue while sending data to SAP through MB Adapter View previous topic :: View next topic
Author Message
sudeepd2005
PostPosted: Tue May 06, 2014 5:40 am Post subject: Issue while sending data to SAP through MB Adapter Reply with quote

Novice

Joined: 28 Oct 2013
Posts: 22

Hi,
I have a messageflow which sends idoc to SAP system. Below is the flow -

MQInput -> Setting ENV variables -> TryCatch ->Esql(Transformation) -> Trace In -> SAP Adapter -> Trace Out

SapGenericIDocObject.mxsd is used.

Since there are lot of source system which sends data to SAP through Middleware lately i have observed some issue coming from different data -

'User must set valid values for following mandatory IDocControlRecord parameters :{SenderPort (SNDPOR)=, ReceiverPort (RCVPOR)=}, error code: MissingInputData:'

'User must set valid values for following mandatory IDocControlRecord parameters :{LogicalMessageType (MESTYP)=}, error code: MissingInputData:' (CHARACTER)


I walk through whole flow and esql putting in DEBUG mode, the failure comes when it reaches on SAP Adapter node...Please let me know how can I remove them as Mandatory fields.

Please help .
Back to top
View user's profile Send private message
fjb_saper
PostPosted: Tue May 06, 2014 9:29 am Post subject: Reply with quote

Grand Poobah

Joined: 18 Nov 2003
Posts: 19661
Location: LI,NY

You can't remove them as mandatory fields as SAP needs that information to process the IDOC. What you can at best do is supply a default value (UDP) for those fields.

Have fun
_________________
MQ & Broker admin
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
sudeepd2005
PostPosted: Tue May 06, 2014 11:04 am Post subject: Reply with quote

Novice

Joined: 28 Oct 2013
Posts: 22

Thank you for the reply fjb_saper.

I guess , need to set these values in esql.Since in the mxsd I see only 4 elements :-
-SAPTransactionID
- IDOCType
-qRFCQueueName
-IDOCStreamData
Back to top
View user's profile Send private message
fjb_saper
PostPosted: Tue May 06, 2014 7:35 pm Post subject: Reply with quote

Grand Poobah

Joined: 18 Nov 2003
Posts: 19661
Location: LI,NY

sudeepd2005 wrote:
Thank you for the reply fjb_saper.

I guess , need to set these values in esql.Since in the mxsd I see only 4 elements :-
-SAPTransactionID
- IDOCType
-qRFCQueueName
-IDOCStreamData

They should be part of the IDOCStreamData on the EDI_DC40 segment
_________________
MQ & Broker admin
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Interchange Server + AdaptersIssue while sending data to SAP through MB Adapter
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.