ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum Index » WebSphere Message Broker (ACE) Support » CAST Function

Post new topic  Reply to topic Goto page 1, 2  Next
 CAST Function « View previous topic :: View next topic » 
Author Message
goldym
PostPosted: Tue Feb 27, 2007 10:37 am    Post subject: CAST Function Reply with quote

Centurion

Joined: 24 Jun 2005
Posts: 116

I have a message coming in the MRM domain:

1. I have to RESET it to BLOB in order to Calculate the length
2. Then CAST it back to MRM in order to store the value in a field A.
3. Then once I get the Length I have to RESET it to Blob again to get the New Length that includes the field A
4. Then CAST back to MRM in order to store the new length in field A

Is it possible to do this using the CAST funtion instead of using 4 RCD nodes?
Back to top
View user's profile Send private message
jefflowrey
PostPosted: Tue Feb 27, 2007 10:54 am    Post subject: Reply with quote

Grand Poobah

Joined: 16 Oct 2002
Posts: 19981

You can't do this with CAST at all.

You need to use ASBITSTREAM and CREATE FIELD... PARSE.
_________________
I am *not* the model of the modern major general.
Back to top
View user's profile Send private message
goldym
PostPosted: Tue Feb 27, 2007 11:15 am    Post subject: Reply with quote

Centurion

Joined: 24 Jun 2005
Posts: 116

I would use ASBITSTREAM and CREATE FIELD... PARSE to Change the domain from MRM to BLOB and the reverse?


[quote="jefflowrey"]You can't do this with CAST at all.

You need to use ASBITSTREAM and CREATE FIELD... PARSE.[/quote]
Back to top
View user's profile Send private message
special_agent_Queue
PostPosted: Tue Feb 27, 2007 12:32 pm    Post subject: Reply with quote

Centurion

Joined: 27 Jul 2006
Posts: 102

Yes, that's what he said...
Back to top
View user's profile Send private message
fjb_saper
PostPosted: Tue Feb 27, 2007 12:58 pm    Post subject: Reply with quote

Grand High Poobah

Joined: 18 Nov 2003
Posts: 20756
Location: LI,NY

And remember if this is XML in the MRM domain you will have to do at least one more round trip (very costly).

Could you please be a little bit more specific as to what you are trying to achieve and why?

Enjoy
_________________
MQ & Broker admin
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
goldym
PostPosted: Tue Feb 27, 2007 1:35 pm    Post subject: Reply with quote

Centurion

Joined: 24 Jun 2005
Posts: 116

fjb_saper - I need to calculate the total length of the TDS record twice because I need the total length including the length field. Do you have any suggestions?

Its not XML its TDS.



[quote="fjb_saper"]And remember if this is XML in the MRM domain you will have to do at least one more round trip (very costly).

Could you please be a little bit more specific as to what you are trying to achieve and why?

Enjoy [/quote]
Back to top
View user's profile Send private message
jefflowrey
PostPosted: Tue Feb 27, 2007 1:39 pm    Post subject: Reply with quote

Grand Poobah

Joined: 16 Oct 2002
Posts: 19981

Is the length field a variable length field? Are any of the fields that precede length defined as variable length fields?

Is the stuff that surrounds it (tags, delimiters, etc.) fixed in length?
_________________
I am *not* the model of the modern major general.
Back to top
View user's profile Send private message
goldym
PostPosted: Tue Feb 27, 2007 1:40 pm    Post subject: Reply with quote

Centurion

Joined: 24 Jun 2005
Posts: 116

The length field and all the other fields are variable length fields not fixed.


[quote="jefflowrey"]Is the length field a variable length field? Are any of the fields that precede length defined as variable length fields?

Is the stuff that surrounds it (tags, delimiters, etc.) fixed in length?[/quote]
Back to top
View user's profile Send private message
jefflowrey
PostPosted: Tue Feb 27, 2007 1:44 pm    Post subject: Reply with quote

Grand Poobah

Joined: 16 Oct 2002
Posts: 19981

You need to uncheck the box that says "Disable BBCode in this post".

Is the length field stored as character data, or binary/integer data?

Is the length field tagged on it's own, or just delimited?
_________________
I am *not* the model of the modern major general.
Back to top
View user's profile Send private message
goldym
PostPosted: Tue Feb 27, 2007 1:52 pm    Post subject: Reply with quote

Centurion

Joined: 24 Jun 2005
Posts: 116

Is the length field stored as character data, or binary/integer data -

The Length field is being stored as Integer data I am using the LENGTH function to calculate

Is the length field tagged on it's own, or just delimited - i believe it is tagged
Back to top
View user's profile Send private message
kimbert
PostPosted: Tue Feb 27, 2007 2:46 pm    Post subject: Reply with quote

Jedi Council

Joined: 29 Jul 2003
Posts: 5542
Location: Southampton

Please - just give us a short example message. It makes everything so much clearer.
Back to top
View user's profile Send private message
goldym
PostPosted: Tue Feb 27, 2007 3:34 pm    Post subject: Reply with quote

Centurion

Joined: 24 Jun 2005
Posts: 116

kimbert wrote:
Please - just give us a short example message. It makes everything so much clearer.


Sorry here is a small example

1.200:32*1.201:111*1.202:JONES;
Back to top
View user's profile Send private message
kimbert
PostPosted: Wed Feb 28, 2007 1:35 am    Post subject: Reply with quote

Jedi Council

Joined: 29 Jul 2003
Posts: 5542
Location: Southampton

Thanks. Which field is the length field?
And how does this example message relate to these steps?
Quote:
1. I have to RESET it to BLOB in order to Calculate the length
2. Then CAST it back to MRM in order to store the value in a field A.
3. Then once I get the Length I have to RESET it to Blob again to get the New Length that includes the field A
4. Then CAST back to MRM in order to store the new length in field A
Back to top
View user's profile Send private message
goldym
PostPosted: Wed Feb 28, 2007 6:34 am    Post subject: Reply with quote

Centurion

Joined: 24 Jun 2005
Posts: 116

So this is the message that I create I map from an incoming XML to this TDS formatted message (using mapping node). I think my message set by default populates the length with a 0, not sure why. 1.200 is the field identifier (tag).

1.200:0*1.201:111*1.202:JONES;

I have to convert this to a blob to get the length of the message.
1.200:0*1.201:111*1.202:JONES;

Then convert back to MRM to populalte the length field

1.200:30*1.201:111*1.202:JONES;

Then convert back to Blob to re-calculate the length to include the length field. It will not always be 2 bytes or 3 bytes it maybe 2,3, or 4.

Convert back to MRM to re-populate the length field with the total length to include the length field


1.200:31*1.201:111*1.202:JONES;

That is my issue because right now I have 4 RCD nodes and 4 compute nodes and I think it has to be a more efficient way


[quote="kimbert"]Thanks. Which field is the length field?
And how does this example message relate to these steps?
[quote]
Back to top
View user's profile Send private message
jefflowrey
PostPosted: Wed Feb 28, 2007 6:43 am    Post subject: Reply with quote

Grand Poobah

Joined: 16 Oct 2002
Posts: 19981

What happens if the length field causes the message to go from 4 bytes long to 5 bytes long?
_________________
I am *not* the model of the modern major general.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic  Reply to topic Goto page 1, 2  Next Page 1 of 2

MQSeries.net Forum Index » WebSphere Message Broker (ACE) Support » CAST Function
Jump to:  



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP
 
 


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Copyright © MQSeries.net. All rights reserved.