|
RSS Feed - WebSphere MQ Support
|
RSS Feed - Message Broker Support
|
 |
|
MQRC_REMOTE_Q_NAME_ERROR |
« View previous topic :: View next topic » |
Author |
Message
|
Bhalchandra |
Posted: Tue Jan 23, 2007 10:44 am Post subject: MQRC_REMOTE_Q_NAME_ERROR |
|
|
Newbie
Joined: 10 Aug 2006 Posts: 9
|
I have written Java application which sends the messages to IBM mainframe from HP - UNIX remote queue. The messages are going well to IBM but they are rejected with reason code MQRC_REMOTE_Q_NAME_ERROR.
I can access to channel, q-manager on the UNIX box and messages being sucessfully put on the remote queue.
TA.TA258I01 is the remote queue defined on the HP UNIX server.
The corresponding local queue is available on the IMB mainfram m/c.
My application is using client mode to pass the messages. I am putting the messages into TA.TA258I01 queue.
Messages are reaching to IBM mainframe, but when they try to read the messages at their end, they are getting below error:
Code..................,00000888
Symbol................,MQRC_REMOTE_Q_NAME_ERROR
The queue is now filled with:
Queue.................,
Queue Manager.........,qtsgsi1
Queue Type............,Unknown
Where in previous attempts it was :
Queue.................,TA.TA258I01
Queue Manager.........,Q3T1
Queue Type............,Local
Dead letter queue :
Format..............,MQIMS ,Queue Manager......,Q3T1
Type................,Reply ,Queue..............,DEAD.QUEUE.ACTION
, , ,
Report Options......, ,Reply to Queue.....,
Exception.........,No , Queue Manager....,Q3T1
Expiration........,No , Queue............,
Arrival Confirm...,No , ,
Delivery Confirm..,No ,Queuing Application,
Message ID........,New MsgId , Type.............,00000013
Correlation ID....,Copy MsgId , Name.............,IMSTT1 IMSWT100
, , ,
Priority............, 0 ,Put Date...........,22JAN2007
Expiry Time.........,429496576.0 ,Put Time...........,11:22:41.57
Backout Count......., 0 , ,
Length.............., 328 ,Feedback Code......,
, ,Feedback Symbol....,MQFB_NONE
Data Encoding.......,Native , ,
Coded Char Set ID...,000001F4 ,Message Id........., C3E2D840D8F3E3F1404
Persistence.........,No ,Correlation Id....., 414D512071747367736
, ,User Id............,U@TASJA |
|
Back to top |
|
 |
Bhalchandra |
Posted: Tue Jan 23, 2007 10:56 am Post subject: MQRC_REMOTE_Q_NAME_ERROR |
|
|
Newbie
Joined: 10 Aug 2006 Posts: 9
|
The requirement for this program is to send the IIH header and the valid user on the mainframe (K@ABC). This user is not present on the UNIX m/c.
MQPutMessageOptions are used
pmo.options = MQC.MQPMO_SET_IDENTITY_CONTEXT ; //MQC.MQPMO_SET_IDENTITY_CONTEXT +
int openOptions = MQC.MQOO_OUTPUT + MQC.MQOO_SET_IDENTITY_CONTEXT | MQC.MQOO_PASS_ALL_CONTEXT ;
The receiving system is getting the proper user as expected but the messages are going into dead letter queue. |
|
Back to top |
|
 |
fjb_saper |
Posted: Tue Jan 23, 2007 4:05 pm Post subject: |
|
|
 Grand High Poobah
Joined: 18 Nov 2003 Posts: 20756 Location: LI,NY
|
My assumption is that the application on the MF is working as a server and expecting a request message. If your request message contains a replyto queue it seems that the replyto qmgr field was left blank? So on the reply part of the journey the qmgr tries to put the message to a queue that it does not own. Typically I would have expected a 2085 -- unknown object error. But leaving the qmgr blank would mean a cluster queue. Should give a cluster resolution error if the qmgr is part of a cluster... When not part of a cluster you might be seing this 2184 MQRC_REMOTE_Q_NAME_ERROR...
Or may be you are getting this error because the request does not contain a reply to queue , or reply to qmgr information??
Enjoy  _________________ MQ & Broker admin |
|
Back to top |
|
 |
Bhalchandra |
Posted: Wed Jan 24, 2007 7:05 am Post subject: MQRC_REMOTE_Q_NAME_ERROR |
|
|
Newbie
Joined: 10 Aug 2006 Posts: 9
|
You were correct that the value reply to qmgr and reply to queue were blank causing the error.
This helped me to move one step forward. But this time Queue Type is appearing as Unknown type.
Queue.................,TA.TA258I01
Queue Manager.........,QTSGSI3
Queue Type............,Unknown
Is there any way for us to define remote queue type in the MQMD header? It seems not. What could be other reason?
Regadrs |
|
Back to top |
|
 |
Bhalchandra |
Posted: Wed Jan 24, 2007 10:29 am Post subject: MQRC_REMOTE_Q_NAME_ERROR |
|
|
Newbie
Joined: 10 Aug 2006 Posts: 9
|
To have more clarrity let me provide the MQ arch. set up:
Set up on UNIX BOX:
Qmanager : QTSGSI3
remote queue: TA.TA258I01
IBM set up
Qmanager : Q3T1
local queue queue: TA.TA258I01
I am setting reply to Q manager as QTSGSI3 and reply to q TA.TA258I01. |
|
Back to top |
|
 |
fjb_saper |
Posted: Wed Jan 24, 2007 4:31 pm Post subject: Re: MQRC_REMOTE_Q_NAME_ERROR |
|
|
 Grand High Poobah
Joined: 18 Nov 2003 Posts: 20756 Location: LI,NY
|
Bhalchandra wrote: |
To have more clarrity let me provide the MQ arch. set up:
Set up on UNIX BOX:
Qmanager : QTSGSI3
remote queue: TA.TA258I01
IBM set up
Qmanager : Q3T1
local queue queue: TA.TA258I01
I am setting reply to Q manager as QTSGSI3 and reply to q TA.TA258I01. |
Well seems like you have a circular argument here.
If QR TA.TA258I01 on QTSGSI3 is pointing to TA.TA258I01 on Q3T1 the reply to queue has to be a QL to QTSGSI3. At the same time you need to have a default path from Q3T1 to QTSGSI3.
Read up in the intercommunications manual on how to achieve this.(multihop)
Enjoy  _________________ MQ & Broker admin |
|
Back to top |
|
 |
Bhalchandra |
Posted: Thu Jan 25, 2007 9:36 am Post subject: MQRC_REMOTE_Q_NAME_ERROR |
|
|
Newbie
Joined: 10 Aug 2006 Posts: 9
|
Thanks. Your advise is valuable for me.
The error at Mainframe side is:
Queue Manager......,Q3A2
Queue..............,DEAD.QUEUE.AC
,
Reply to Queue.....,
Queue Manager....,QTSGSI3
Queue............,TA630I01
,
Queuing Application,
Type.............,UNIX
Name.............,java
,
Put Date...........,25JAN2007
Put Time...........,14:42:28.22
,
Feedback Code......,
Feedback Symbol....,MQFB_NONE
,
Message Id........., 414D51205154
Correlation Id....., 000000000000
User Id............,U@TAAJA
Queue Manager...........,Q3A2
Queue Name..............,DEAD.QUEUE.ACTION
,
Put to Dead Letter Queue,
Date..................,25JAN2007
Time..................,14:42:26.84
,
Original Destination....,
Queue.................,TA.TA630I01
Queue Manager.........,Q3A2
Queue Type............,Local
Reason..................,
Code..................,00000146
Symbol................,OTMA x'1A' IMS detected error <-------error of the incoming message
,
Queuing Appl............,
Type..................,00000013
Name..................,Q3A2
I am not able to figure out what is mean by "OTMA x'1A' " ? What changes are expected at Java level?
Your help in this really appreciated. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
 |
|
Page 1 of 1 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|
|
|