ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexIBM MQ API SupportMQPUT returned Reason Code 2053 but Q not full

Post new topicReply to topic
MQPUT returned Reason Code 2053 but Q not full View previous topic :: View next topic
Author Message
Strevo
PostPosted: Wed May 10, 2006 5:53 am Post subject: MQPUT returned Reason Code 2053 but Q not full Reply with quote

Newbie

Joined: 10 May 2006
Posts: 3
Location: Glasgow

Using MQSeries on Tandem NonStop Kernel I'm being returned Reason Code 2053 although the Q is only 5% full. I'm buffering up multiple PUT's into one TMF TRansaction, however I'm being returned Q Full. Can anybody out there help at all?

Cheers, John
_________________
Crystal Palace - Pride of London
Back to top
View user's profile Send private message
wschutz
PostPosted: Wed May 10, 2006 6:40 am Post subject: Reply with quote

Jedi Knight

Joined: 02 Jun 2005
Posts: 3316
Location: IBM (retired)

Might you have uncommitted messages on the queue?
_________________
-wayne
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
Strevo
PostPosted: Wed May 10, 2006 6:46 am Post subject: Reply with quote

Newbie

Joined: 10 May 2006
Posts: 3
Location: Glasgow

wschutz wrote:
Might you have uncommitted messages on the queue?


I do have, but nowhere near enough to make it full. It has a maximum Q depth of 50000 messages, and I'm only gathering up 500 at a maximum before committing (with a current total 1500 msgs on the Q). I've even tried bringing the batch volume down to a maximum of 10 instead of 500 but still the same problem.
_________________
Crystal Palace - Pride of London
Back to top
View user's profile Send private message
AndyMQ
PostPosted: Wed May 10, 2006 8:43 am Post subject: Reply with quote

Apprentice

Joined: 22 Apr 2004
Posts: 33
Location: Scotland

Strevo, have you checked the physical file? If you run a dspmqfls and find the actual underlying queue and overflow file names and check you haven't hit maxextents
Back to top
View user's profile Send private message
Strevo
PostPosted: Thu May 11, 2006 3:53 am Post subject: Reply with quote

Newbie

Joined: 10 May 2006
Posts: 3
Location: Glasgow

Thanks for your help guys, problem now solved, it was the queue depth on the transmit queue, apparently it was set low and as I was batching up under one TMF, when the transaction was committed MQ couldn't keep up and therefore the transmit queue was filling up. Increased the dept and we're now running like a dream. Thanks again folks.

Strevo.
_________________
Crystal Palace - Pride of London
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexIBM MQ API SupportMQPUT returned Reason Code 2053 but Q not full
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.