ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexMainframe, CICS, TXSeriesCSQI070I message showing log "Not found" for oldes

Post new topicReply to topic
CSQI070I message showing log "Not found" for oldes View previous topic :: View next topic
Author Message
MainframeMatt1978
PostPosted: Mon Apr 30, 2018 7:43 am Post subject: CSQI070I message showing log "Not found" for oldes Reply with quote

Novice

Joined: 30 Apr 2018
Posts: 12

This seems to happen randomly. DISPLAY USAGE TYPE(ALL) is issued and the CSQI070I message comes out and says it cannot find the "Log, oldest with active unit of work:" It shows me the RBA, and that RBA is in the range of the current ACTIVE log.

One thing that seems to be a coincidence is that when the DISPLAY USAGE TYPE(ALL) command is issued, it is right when CSQJ002I comes out and the ACTIVE log switches.


Last edited by MainframeMatt1978 on Mon Apr 30, 2018 10:00 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
bruce2359
PostPosted: Mon Apr 30, 2018 9:10 am Post subject: Reply with quote

Poobah

Joined: 05 Jan 2008
Posts: 8460
Location: US: west coast, almost. Otherwise, enroute.

Go to google. Search for the error message CSQI070I. You will find this: http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg1PK40919 and other hits.
_________________
There are two types of people in this world:
1) Those that can extrapolate from incomplete data
Back to top
View user's profile Send private message
MainframeMatt1978
PostPosted: Mon Apr 30, 2018 9:35 am Post subject: Reply with quote

Novice

Joined: 30 Apr 2018
Posts: 12

The information that IBM provides for the message id CSQI070I, tells me nothing. The APAR you provided, I had already looked at. That APAR is for when a STOP QMGR command is issued, and was identified as an issue in v6. I am running v8.
Back to top
View user's profile Send private message
hughson
PostPosted: Mon Apr 30, 2018 3:17 pm Post subject: Re: CSQI070I message showing log "Not found" for o Reply with quote

Grand Master

Joined: 09 May 2013
Posts: 1217
Location: Bay of Plenty, New Zealand

MainframeMatt1978 wrote:
This seems to happen randomly. DISPLAY USAGE TYPE(ALL) is issued and the CSQI070I message comes out and says it cannot find the "Log, oldest with active unit of work:" It shows me the RBA, and that RBA is in the range of the current ACTIVE log.

One thing that seems to be a coincidence is that when the DISPLAY USAGE TYPE(ALL) command is issued, it is right when CSQJ002I comes out and the ACTIVE log switches.
Your coincidence seems all to suggestive. Seems that they could do with some better locking around this DISPLAY command. Suggest you raise a PMR with IBM.

Cheers,
Morag
_________________
Morag Hughson @MoragHughson
IBM MQ Technical Education Specialist
Get your IBM MQ training here!
MQGem Software
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
bruce2359
PostPosted: Mon Apr 30, 2018 3:47 pm Post subject: Reply with quote

Poobah

Joined: 05 Jan 2008
Posts: 8460
Location: US: west coast, almost. Otherwise, enroute.

MainframeMatt1978 wrote:
The information that IBM provides for the message id CSQI070I, tells me nothing. The APAR you provided, I had already looked at. That APAR is for when a STOP QMGR command is issued, and was identified as an issue in v6. I am running v8.

Perhaps if you had included more information in your original post (OP) about your version of MQ, and what research and/or testing you had done, or whether you had contacted IBM, or ... we could have offered you more help.
_________________
There are two types of people in this world:
1) Those that can extrapolate from incomplete data
Back to top
View user's profile Send private message
MainframeMatt1978
PostPosted: Tue May 01, 2018 5:41 am Post subject: Reply with quote

Novice

Joined: 30 Apr 2018
Posts: 12

Here is an example of the command being issued:

04/28-11:31:41:cmdmq (QM51): "DISPLAY USAGE TYPE(ALL)", dynamic queue="WRK.CMDMQ.DCTL999.D43FB708FBC1E8B5":
CSQN205I COUNT= 28, RETURN=00000000, REASON=00000000
CSQI010I QM51 Page set usage ...
Page Buffer Total Unused Persistent NonPersist Expansion Pct.
set pool pages pages data pages data pages count Used
_ 0 0 1258 1062 196 0 USER 0 15.6
_ 1 0 1078 1056 22 0 USER 0 2.0
_ 2 1 26997 26995 2 0 USER 0 0.0
_ 3 3 163788 163787 0 1 USER 0 0.0
_ 4 2 575963 575953 10 0 USER 0 0.0
End of page set report
CSQI065I QM51 Buffer pool attributes ...
Buffer Available Stealable Stealable Page Location
pool buffers buffers percentage class
_ 0 10000 9967 99 4KB BELOW
_ 1 10000 9999 99 4KB BELOW
_ 2 50000 49973 99 4KB BELOW
_ 3 10000 9442 94 4KB BELOW
End of buffer pool attributes
CSQI024I QM51 CSQIDUSE Restart RBA for system as
configured=00000562E461F83D
CSQI070I QM51 Data set usage ...
Data set RBA/LRSN DSName
Log, oldest with active unit of work:
_ 00000562EBBEFB12 Not found
Log, oldest for page set recovery:
_ 00000562E461F83D WEBMQ.QM51MSTR.LOGCOPY1.DS01
End of data set report
CSQ9022I QM51 CSQIDUSE ' DISPLAY USAGE' NORMAL COMPLETION

In the job log of the queue manager at the exact time of the DIS USAGE TYPE(ALL) command above, this happens:

11.31.41 STC64626 CSQJ002I QM51 END OF ACTIVE LOG DATA SET 804
804 DSNAME=WEBMQ.QM51MSTR.LOGCOPY1.DS01, STARTRBA=00000562A2720000
804 ENDRBA=00000562EBBEFFFF
11.31.41 STC64626 CSQJ001I QM51 CURRENT COPY 1 ACTIVE LOG DATA SET IS 805
805 DSNAME=WEBMQ.QM51MSTR.LOGCOPY1.DS02, STARTRBA=00000562EBBF0000
805 ENDRBA=00000563350BFFFF
11.31.41 STC64626 CSQJ002I QM51 END OF ACTIVE LOG DATA SET 806
806 DSNAME=WEBMQ.QM51MSTR.LOGCOPY2.DS01, STARTRBA=00000562A2720000
806 ENDRBA=00000562EBBEFFFF
11.31.41 STC64626 CSQJ001I QM51 CURRENT COPY 2 ACTIVE LOG DATA SET IS 807
807 DSNAME=WEBMQ.QM51MSTR.LOGCOPY2.DS02, STARTRBA=00000562EBBF0000
807 ENDRBA=00000563350BFFFF
Back to top
View user's profile Send private message
MainframeMatt1978
PostPosted: Tue May 01, 2018 5:43 am Post subject: Reply with quote

Novice

Joined: 30 Apr 2018
Posts: 12

We are running z/OS 2.1 MQ V8.0 COMPAT mode.
Back to top
View user's profile Send private message
bruce2359
PostPosted: Tue May 01, 2018 6:23 am Post subject: Reply with quote

Poobah

Joined: 05 Jan 2008
Posts: 8460
Location: US: west coast, almost. Otherwise, enroute.

Have you opened a PMR with IBM, as Ms. Hughson suggested?
_________________
There are two types of people in this world:
1) Those that can extrapolate from incomplete data
Back to top
View user's profile Send private message
MainframeMatt1978
PostPosted: Tue May 01, 2018 7:19 am Post subject: Reply with quote

Novice

Joined: 30 Apr 2018
Posts: 12

Yes, I opened one.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexMainframe, CICS, TXSeriesCSQI070I message showing log "Not found" for oldes
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.