ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Message Broker Supportmqsicvp not working

Post new topicReply to topic
mqsicvp not working View previous topic :: View next topic
Author Message
nmaddisetti
PostPosted: Tue Sep 12, 2017 7:51 am Post subject: mqsicvp not working Reply with quote

Centurion

Joined: 06 Oct 2004
Posts: 145

Hi All,

I have IIB 9.0.0.5 runtime on Windows 10 Enterprise and installed DB211.1
Created ODBC DSN and Test connection to database is working fine.

I did ran mqsisetdbparms with correct user id and password but mqsicvp is not working and getting below error.

I gave read,write and execute permissions to DB2 installation folder as per one of IBM website description but still not working

can you please help me figure out the issue behind this error...

HERE is the ERROR :

BIP2393E: Database error: ODBC return code '-1' from data source ''XYZ'' using ODBC driver manager ''odbc32.dll''.
The broker received an error when processing a database operation. The ODBC return code was '-1'. See the following messages for information obtained from the database about this error.
Use the following messages to determine the cause of the error. Typical problems are an incorrect data source, or table names. Correct either the database or the broker configuration. Use the mqsicvp command to test connectivity to this database.
BIP2322E: Database error: SQL State ''IM003''; Native Error Code '160'; Error Text ''Specified driver could not be loaded due to system error 1114: A dynamic link library (DLL) initialization routine failed. (IBM DB2 ODBC DRIVER - DB2COPY1, C:\PROGRA~1\IBM\SQLLIB\BIN\DB2CLIO.DLL).''.
The error has the following diagnostic information: SQL State ''IM003'' SQL Native Error Code '160' SQL Error Text ''Specified driver could not be loaded due to system error 1114: A dynamic link library (DLL) initialization routine failed. (IBM DB2 ODBC DRIVER - DB2COPY1, C:\PROGRA~1\IBM\SQLLIB\BIN\DB2CLIO.DLL).''
This message may be accompanied by other messages describing the effect on the message broker itself. Use the reason identified in this message with the accompanying messages to determine the cause of the error. Use the mqsicvp command to test connectivity to this database.

BIP8040E: Unable to connect to the database.
The database cannot be accessed with the specified user Id and password pair.
- Check that the database is running.
- Check that the database has an adequate number of database connections available for use.
- On Windows, check that an ODBC connection has been created.
- On systems that use $ODBCINI, check that the file pointed to by $ODBCINI has been correctly updated.
- On z/OS check the BIPDSNAO member of the component's dataset, and check the DB2 64bit ODBC driver (DSNAO64C) is in the STEPLIB.
- Use mqsisetdbparms to set the password to the correct value and try again.
Back to top
View user's profile Send private message
nmaddisetti
PostPosted: Wed Sep 13, 2017 7:38 am Post subject: Reply with quote

Centurion

Joined: 06 Oct 2004
Posts: 145

Can any one please help me with this. I am really struck.
Back to top
View user's profile Send private message
fjb_saper
PostPosted: Wed Sep 13, 2017 11:19 am Post subject: Reply with quote

Grand Poobah

Joined: 18 Nov 2003
Posts: 19400
Location: LI,NY

check that you have the right DB2 libraries i.e. 32 bits vs 64 bits... Look up creating a command line environment to make sure the libs are on the path...
_________________
MQ & Broker admin
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
deepb
PostPosted: Thu Oct 12, 2017 4:21 am Post subject: Reply with quote

Newbie

Joined: 11 Oct 2017
Posts: 1

I'm getting the same error - did the OP ever get it resolved?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Message Broker Supportmqsicvp not working
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.