ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Message Broker Supporterror while creating broker executiongroup on IIB9

Post new topicReply to topic
error while creating broker executiongroup on IIB9 View previous topic :: View next topic
Author Message
skrv
PostPosted: Thu Jul 13, 2017 10:17 am Post subject: error while creating broker executiongroup on IIB9 Reply with quote

Centurion

Joined: 26 Oct 2012
Posts: 114

we have IIB9 on solaris 11 platform.
we were able to create the broker but when we try to create execution group, we are getting below errors and EG is not getting created and the command timesout.

Jul 13 10:21:32 s144021p IIB[4096]: [ID 702911 user.error] IBM Integration Bus v9005 (TEST2_BRK.WMS) [Thread 1] (Msg 1/3) BIP2203E: An execution group has encountered a problem whilst starting.

Jul 13 10:21:32 s144021p IIB[4096]: [ID 702911 user.error] IBM Integration Bus v9005 (TEST2_BRK.WMS) [Thread 1] (Msg 2/3) BIP5024E: The creation and preprocessing of the XML schemas in message set '/var/mqsi/components/TEST2_BRK/7d93513c-5d01-0000-0080-863063b581e5/config/XMAP/' has failed.

Jul 13 10:21:32 s144021p IIB[4096]: [ID 702911 user.error] IBM Integration Bus v9005 (TEST2_BRK.WMS) [Thread 1] (Msg 3/3) BIP4395E: Java exception: 'java.lang.NoClassDefFoundError'; thrown from class name: 'java.lang.ClassLoader', method name: 'defineClass1', file: 'ClassLoader.java', line: '-2'
Back to top
View user's profile Send private message
fjb_saper
PostPosted: Thu Jul 13, 2017 7:01 pm Post subject: Re: error while creating broker executiongroup on IIB9 Reply with quote

Grand Poobah

Joined: 18 Nov 2003
Posts: 19249
Location: LI,NY

skrv wrote:
we have IIB9 on solaris 11 platform.
we were able to create the broker but when we try to create execution group, we are getting below errors and EG is not getting created and the command timesout.

Jul 13 10:21:32 s144021p IIB[4096]: [ID 702911 user.error] IBM Integration Bus v9005 (TEST2_BRK.WMS) [Thread 1] (Msg 1/3) BIP2203E: An execution group has encountered a problem whilst starting.

Jul 13 10:21:32 s144021p IIB[4096]: [ID 702911 user.error] IBM Integration Bus v9005 (TEST2_BRK.WMS) [Thread 1] (Msg 2/3) BIP5024E: The creation and preprocessing of the XML schemas in message set '/var/mqsi/components/TEST2_BRK/7d93513c-5d01-0000-0080-863063b581e5/config/XMAP/' has failed.

Jul 13 10:21:32 s144021p IIB[4096]: [ID 702911 user.error] IBM Integration Bus v9005 (TEST2_BRK.WMS) [Thread 1] (Msg 3/3) BIP4395E: Java exception: 'java.lang.NoClassDefFoundError'; thrown from class name: 'java.lang.ClassLoader', method name: 'defineClass1', file: 'ClassLoader.java', line: '-2'

Obviously it looks like you have deployed some stuff to the broker. Only you seem to be missing part of the stuff, maybe because it has not been deployed on the broker wide folder, or missing something at eg level, class loader level etc....

Try deploying all your flows in a stopped status. May be you'll find that you have all components needed to start your flows/ apps/ egs once all has been deployed... Enjoy
_________________
MQ & Broker admin
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
smdavies99
PostPosted: Thu Jul 13, 2017 10:15 pm Post subject: Re: error while creating broker executiongroup on IIB9 Reply with quote

Jedi Council

Joined: 10 Feb 2003
Posts: 6077
Location: Somewhere over the Rainbow this side of Never-never land.

fjb_saper wrote:
[
Obviously it looks like you have deployed some stuff to the broker. Only you seem to be missing part of the stuff, maybe because it has not been deployed on the broker wide folder, or missing something at eg level, class loader level etc....

Try deploying all your flows in a stopped status. May be you'll find that you have all components needed to start your flows/ apps/ egs once all has been deployed... Enjoy


Totally agree.
In order to see if the REAL problem is with creating the EG or with the items being deployed, simply deploy a flow that is say (for example)

MQInput--PassThru---MQOutput

If the EG is started with the flow deployed then the location of the problem is clear.
_________________
WMQ User since 1999
MQSI/WBI/WMB/'Thingy' User since 2002
Linux user since 1995

Every time you reinvent the wheel the more square it gets (anon). If in doubt think and investigate before you ask silly questions.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Message Broker Supporterror while creating broker executiongroup on IIB9
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.