ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Message Broker SupportTCPIP client INput node not picking msgs

Post new topicReply to topic
TCPIP client INput node not picking msgs View previous topic :: View next topic
Author Message
vickas
PostPosted: Tue Oct 18, 2016 10:58 pm Post subject: TCPIP client INput node not picking msgs Reply with quote

Voyager

Joined: 18 Aug 2013
Posts: 94

Hie All ,

we have a flow with TCP Client Input & Output nodes wihich is able to exchange the data with the server . This flow is on Prod & all looks fine except v.v.v few times .

The problem comes when we get a close connection from server and then
the flow reconnects to the server but after this the TCP client Input node fails to pick any message ( we see the messages being recieved onto the ESB server by verifying the TCP dump ) and at the same time the the flow is able to send the messages to the server.

This problem happens only sometimes .
can some experts tell any work around or the parameter that has to be changed . we are not using any configurable service .


server disconnects the flow because they they a logic to close the connection when they do not recieve ACK msgs from the client within some time period .
It is at some fixed time , we have a BATCH message to be processed and while processing we see TCPIP Input node picking the messages at very slow rate ( observed this from application logs ) even though the messages reach onto Esb server on time ( observed from TCP dump ) & not able to send the ACKs on time.
can you please tell how do we have to handle high volume of Data?
which param on config service helps us ?
Back to top
View user's profile Send private message
adubya
PostPosted: Tue Oct 18, 2016 11:33 pm Post subject: Reply with quote

Partisan

Joined: 25 Aug 2011
Posts: 368
Location: GU12, UK

It would help if you provided version details of your broker/IIB setup + platform.
_________________
Independent Middleware Consultant
andy@knownentity.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
vickas
PostPosted: Tue Oct 18, 2016 11:44 pm Post subject: Reply with quote

Voyager

Joined: 18 Aug 2013
Posts: 94

Hie Adubya , Thanks for the Reply .

IIB version - 9.0.0.2
MQ version - 7.5
OS - RHEL 6.5
Back to top
View user's profile Send private message
mindspace
PostPosted: Thu Mar 09, 2017 12:21 pm Post subject: Reply with quote

Novice

Joined: 22 Jan 2013
Posts: 14

Vickas

I am facing same issues, did you find any solution/cause for this issue?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Message Broker SupportTCPIP client INput node not picking msgs
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.