ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Message Broker SupportHelp Regarding UserDefined Nodes [Solved]

Post new topicReply to topic Goto page 1, 2  Next
Help Regarding UserDefined Nodes [Solved] View previous topic :: View next topic
Author Message
kotagiriaashish
PostPosted: Sat Oct 15, 2011 6:56 am Post subject: Help Regarding UserDefined Nodes [Solved] Reply with quote

Disciple

Joined: 06 Aug 2011
Posts: 163

Hi,
I was just experimenting with user-defined nodes and found it was pretty easy to expose a subflow as user defined node in Version: 7.0.0.3 Build id: 7.0.0.3-20110825_1025 but the difficult part was to create a user defined node in java,

these are the steps i followed

Creating an input node in Java:
Code:
http://publib.boulder.ibm.com/infocenter/wmbhelp/v7r0m0/index.jsp?topic=%2Fcom.ibm.etools.mft.doc%2Fas09950_.htm


then i exported the file as .par file and placed it in a folder and ran >mqsichangebroker MB7BROKER -l C:\lil

the command ran successfully but when i restart the broker services and the toolkit the node never shows up!

this was not the case with implementing a subflow as userdefined node

what i dont get is how to link a XXX.msgnode with XXX.java? can any one help me please


Last edited by kotagiriaashish on Mon Jan 30, 2012 6:45 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
smdavies99
PostPosted: Sat Oct 15, 2011 10:04 am Post subject: Reply with quote

Jedi Council

Joined: 10 Feb 2003
Posts: 6077
Location: Somewhere over the Rainbow this side of Never-never land.

The URL Tag is a lot better to use for referencing a URL....

http://publib.boulder.ibm.com/infocenter/wmbhelp/v7r0m0/index.jsp?topic=%2Fcom.ibm.etools.mft.doc%2Fas09950_.htm

The node might very well be there in the RUNTIME system.

There is another step you need to do to make it appear in the toolkit. The toolkit is completly divorced from the runtime until you specify a domain connection.
One TK installation can connect to many different brokers. Therefore, you have to install your node into the TK AS WELL AS into the Runtime.

I haven't created a custom node since V2.1 so I can't direct you to how to install it into the TK.
_________________
WMQ User since 1999
MQSI/WBI/WMB/'Thingy' User since 2002
Linux user since 1995

Every time you reinvent the wheel the more square it gets (anon). If in doubt think and investigate before you ask silly questions.
Back to top
View user's profile Send private message
rekarm01
PostPosted: Sat Oct 15, 2011 1:01 pm Post subject: Re: Help Regarding UserDefined Nodes Reply with quote

Grand Master

Joined: 25 Jun 2008
Posts: 1298

kotagiriaashish wrote:
what i dont get is how to link a XXX.msgnode with XXX.java?

Start here: http://publib.boulder.ibm.com/infocenter/wmbhelp/v7r0m0/index.jsp?topic=%2Fcom.ibm.etools.mft.doc%2Fas04480_.htm
Back to top
View user's profile Send private message
kotagiriaashish
PostPosted: Sun Oct 16, 2011 3:16 am Post subject: thanks guys!! Reply with quote

Disciple

Joined: 06 Aug 2011
Posts: 163

ill go through that
Back to top
View user's profile Send private message
kotagiriaashish
PostPosted: Sun Oct 16, 2011 4:08 am Post subject: Re: Help Regarding UserDefined Nodes Reply with quote

Disciple

Joined: 06 Aug 2011
Posts: 163

rekarm01 wrote:
kotagiriaashish wrote:
what i dont get is how to link a XXX.msgnode with XXX.java?

Start here: http://publib.boulder.ibm.com/infocenter/wmbhelp/v7r0m0/index.jsp?topic=%2Fcom.ibm.etools.mft.doc%2Fas04480_.htm


All links point to the same topics...packaging and updating the lil paths but the node never shows up on the tool kit

i tried both ways I.E creating the .PAR type archive with specified folder structure and tried exporting as a jar file... i think smdavies99 was correct the node may be in the broker run time but .... I have to get it into the toolkit
....

i cant answer if you ask.. why specifically i need to get the node into toolkit...

as i said this is just an experiment... and trust me im banging my head against the broker since a couple of days... but im unable to complete the experiment...
Back to top
View user's profile Send private message
mqjeff
PostPosted: Sun Oct 16, 2011 11:55 pm Post subject: Re: Help Regarding UserDefined Nodes Reply with quote

Grand Master

Joined: 25 Jun 2008
Posts: 17447

kotagiriaashish wrote:
rekarm01 wrote:
kotagiriaashish wrote:
what i dont get is how to link a XXX.msgnode with XXX.java?

Start here: http://publib.boulder.ibm.com/infocenter/wmbhelp/v7r0m0/index.jsp?topic=%2Fcom.ibm.etools.mft.doc%2Fas04480_.htm


All links point to the same topics...packaging and updating the lil paths but the node never shows up on the tool kit


Uh. For me at least, that link points to 'Creating the user interface representation of a user defined node in the WebSphere Message broker Toolkit".

I.e. the piece you are missing...

You need to create two separate things, and deploy two separate things. The first is the PAR or jar or lil file, that you need to add to lilpath.
The second is the Toolkit plugin that needs to get deployed to the Toolkit, and is not a par or jar or lil...
Back to top
View user's profile Send private message
kotagiriaashish
PostPosted: Wed Jan 25, 2012 6:16 am Post subject: Reply with quote

Disciple

Joined: 06 Aug 2011
Posts: 163

Could any one please tell me how to register a node as input node on message broker....

I have Implemented the MbInputNode Interface and I just cant figure out whats going wrong with this....

I even put the jar file into a folder and added it to the lil path... but the node never registers as input node...

Shall I provide a PI of my message node project???
Back to top
View user's profile Send private message
lancelotlinc
PostPosted: Wed Jan 25, 2012 6:48 am Post subject: Reply with quote

Jedi Knight

Joined: 22 Mar 2010
Posts: 4941
Location: Bloomington, IL USA

Follow the sample included in the toolkit for user defined nodes. The instructiions are very specific. You likely missed a step.
_________________
http://leanpub.com/IIB_Tips_and_Tricks
Save $20: Coupon Code: MQSERIES_READER
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
adubya
PostPosted: Wed Jan 25, 2012 6:59 am Post subject: Reply with quote

Partisan

Joined: 25 Aug 2011
Posts: 376
Location: GU12, UK

Are you trying to get the node to appear in Toolkit ?

If so then Right Click on your Node project, select "Package..", then "Plug-in jars" and "Next>"

On the displayed dialog then change the "Destination" directory to be C:\Program Files\IBM\WMBT700 (assuming this is the folder toolkit is installed in) and select "Finish". This will build your node and install the jar into the toolkit plugins folder.

Then quit toolkit and restart but add the parameter "-clean" to the toolkit exe pathname, this will reload all plugins.

If all that's worked then your node should appear in the msgflow palette.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
kotagiriaashish
PostPosted: Wed Jan 25, 2012 7:04 am Post subject: Reply with quote

Disciple

Joined: 06 Aug 2011
Posts: 163

adubya wrote:
Are you trying to get the node to appear in Toolkit ?

If so then Right Click on your Node project, select "Package..", then "Plug-in jars" and "Next>"

On the displayed dialog then change the "Destination" directory to be C:\Program Files\IBM\WMBT700 (assuming this is the folder toolkit is installed in) and select "Finish". This will build your node and install the jar into the toolkit plugins folder.

Then quit toolkit and restart but add the parameter "-clean" to the toolkit exe pathname, this will reload all plugins.

If all that's worked then your node should appear in the msgflow palette.


The Node is already appearing in the toolkit and I have written the Java code with the naming conventions ... the problem is that when i try to build a bar file exception throws up and says "No input node detected"..
Back to top
View user's profile Send private message
kotagiriaashish
PostPosted: Mon Jan 30, 2012 6:48 am Post subject: Reply with quote

Disciple

Joined: 06 Aug 2011
Posts: 163



And finally... it worked...

All I had to do was to name the .jar file same as the message node project and name the class file with the same name as the node with a "Node" as post fix on it.... specal thanks for lancelotlinc
Back to top
View user's profile Send private message
kotagiriaashish
PostPosted: Sun Feb 12, 2012 9:56 pm Post subject: Reply with quote

Disciple

Joined: 06 Aug 2011
Posts: 163

Ok im able to set the properties of a UDN in the construction phase but the node wont deploy...[it deployes well without any properties set though]

this is the closest i got to the documentation
http://publib.boulder.ibm.com/infocenter/wmbhelp/v6r1m0/index.jsp?topic=%2Fcom.ibm.etools.mft.doc%2Fas04496_.htm

can any one please help me to figure out.... how to give the java representation of a property that is set in the UDN...[/url]
Back to top
View user's profile Send private message
kiruthigeshwar
PostPosted: Tue Oct 29, 2013 4:54 am Post subject: Same Issue Reply with quote

Apprentice

Joined: 31 Oct 2012
Posts: 44

Hi All,
I am trying to install a plugin for a user defined node implemented as subflow. Installation compeleted sccessfully. But the node is not displayed under pallette. If I try to import a PI of a flow with the node, it throws an error that the sublow is not found.

Please help me with this
_________________
Regards,
Kiruthigeshwar
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Vitor
PostPosted: Wed Oct 30, 2013 7:03 am Post subject: Re: Same Issue Reply with quote

Grand High Poobah

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 24972
Location: Ohio, USA

kiruthigeshwar wrote:
Installation compeleted sccessfully. But the node is not displayed under pallette.


Then the installation into the Toolkit was not successful, even if you believe it was
_________________
Honesty is the best policy.
Insanity is the best defence.
Back to top
View user's profile Send private message
kiruthigeshwar
PostPosted: Wed Oct 30, 2013 10:12 pm Post subject: Re: Same Issue Reply with quote

Apprentice

Joined: 31 Oct 2012
Posts: 44

Vitor wrote:
kiruthigeshwar wrote:
Installation compeleted sccessfully. But the node is not displayed under pallette.


Then the installation into the Toolkit was not successful, even if you believe it was


Is there any log I can check to find the error occurred. Or what could be the issue. Will installing the plugins using links file help?
_________________
Regards,
Kiruthigeshwar
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Goto page 1, 2  Next Page 1 of 2

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Message Broker SupportHelp Regarding UserDefined Nodes [Solved]
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.