ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Message Broker SupportConnecting multiple remote broker using broker file

Post new topicReply to topic
Connecting multiple remote broker using broker file View previous topic :: View next topic
Author Message
visasimbu
PostPosted: Mon Aug 28, 2017 2:09 am Post subject: Connecting multiple remote broker using broker file Reply with quote

Disciple

Joined: 06 Nov 2009
Posts: 154

I have tried to connect remote broker using below xml snippet.

Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<configmgr crlNameList="" domainName="" host="abc.fex.com" listenerPort="3531" queueManager="QAM01" securityExit="" securityExitJar="" sslCipherSuite="NONE" sslDistinguishedNames="" sslKeyStore="" sslTrustStore="" svrconn="QA.WMBTI.SVRCONN"/>


I have 3 remote brokers. How can i connect 3 remote brokers using single .broker file. As of now we have 3 different files for one environment. Kindly let us know how can we make it in single broker file to connect 3 remote brokers ?

Broker - v9.0.0.8
Toolkit - v9.0.0.8
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
fjb_saper
PostPosted: Mon Aug 28, 2017 7:08 pm Post subject: Reply with quote

Grand Poobah

Joined: 18 Nov 2003
Posts: 19246
Location: LI,NY

Ain't gonna happen. 1 file per broker. If you need to group why don't you use directories??
_________________
MQ & Broker admin
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
mqjeff
PostPosted: Tue Aug 29, 2017 3:50 am Post subject: Reply with quote

Grand Master

Joined: 25 Jun 2008
Posts: 17386

fjb_saper wrote:
Ain't gonna happen. 1 file per broker. If you need to group why don't you use directories??


I forget. Can you use Eclipse working sets to provide a "folder" list under the Brokers list in the navigator view?
_________________
Read, Think, Try, Repeat
Back to top
View user's profile Send private message
fjb_saper
PostPosted: Wed Aug 30, 2017 4:14 am Post subject: Reply with quote

Grand Poobah

Joined: 18 Nov 2003
Posts: 19246
Location: LI,NY

mqjeff wrote:
fjb_saper wrote:
Ain't gonna happen. 1 file per broker. If you need to group why don't you use directories??


I forget. Can you use Eclipse working sets to provide a "folder" list under the Brokers list in the navigator view?

The OP is not talking about grouping existing broker entries, but about grouping the .broker files that allow to create the broker entries... or may be I misunderstood his question....
_________________
MQ & Broker admin
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
mqjeff
PostPosted: Wed Aug 30, 2017 4:26 am Post subject: Reply with quote

Grand Master

Joined: 25 Jun 2008
Posts: 17386

fjb_saper wrote:
The OP is not talking about grouping existing broker entries, but about grouping the .broker files that allow to create the broker entries... or may be I misunderstood his question....


Oh. Right then.

The fact that a single broker file doesn't have a top level XML element, like <brokerlist> or etc. means that you can't put more than one in a file.

At least with the version of the broker file shown.
_________________
Read, Think, Try, Repeat
Back to top
View user's profile Send private message
JosephGramig
PostPosted: Wed Aug 30, 2017 6:31 am Post subject: Reply with quote

Grand Master

Joined: 09 Feb 2006
Posts: 1171
Location: Derby City, USA

So if you pick a file name like: <BrokerName>.broker

You will have one file per broker. I have done this and it works fine for me. Of course the OP wanted one file and it is one broker per file.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
visasimbu
PostPosted: Fri Sep 08, 2017 1:31 am Post subject: Reply with quote

Disciple

Joined: 06 Nov 2009
Posts: 154

mqjeff wrote:
fjb_saper wrote:
The OP is not talking about grouping existing broker entries, but about grouping the .broker files that allow to create the broker entries... or may be I misunderstood his question....


Oh. Right then.

The fact that a single broker file doesn't have a top level XML element, like <brokerlist> or etc. means that you can't put more than one in a file.

At least with the version of the broker file shown.


Thanks Jeff !
I was looking for one single file to connect multiple remote broker (yes! there is not top level XML element is not there) as like export and import to other work space.

Now I understood .broker file is not for export and import purpose.

Thanks all for the reply !
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
JosephGramig
PostPosted: Fri Sep 08, 2017 4:34 am Post subject: Reply with quote

Grand Master

Joined: 09 Feb 2006
Posts: 1171
Location: Derby City, USA

The .broker file can be used for the command lines tools to operate with remote Integration Nodes like
Code:
Remove the message flow top and the dictionary bar from the integration server default on the integration node identified by the connection parameters in the file b1.broker.

mqsideploy -n b1.broker -e default -d top.cmf:bar.dictionary


Also when you have one of these for each Integration Node, new members can get connected quicker and more easily. <snark>But who cares about team members...</snark>
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Message Broker SupportConnecting multiple remote broker using broker file
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.