ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexIBM MQ File Transfer EditionfteModifyAgent command logon failure issue on windows

Post new topicReply to topic
fteModifyAgent command logon failure issue on windows View previous topic :: View next topic
Author Message
vjm1234
PostPosted: Sun Jul 09, 2017 7:35 pm Post subject: fteModifyAgent command logon failure issue on windows Reply with quote

Newbie

Joined: 13 Jun 2017
Posts: 8

MQ8 version - After issuing fteModifyAgent command with user and password details, starting an agent fail with below error though service account details are correct..

Unable to start a service - Error 1069: The service did not start due to a logon failure..

In order to fix the issue, had to manually reenter the password from Windows service logon prompt and start it.

any idea how to make it taking given password correctly from command itself... as we want to automate MFT Setup..
Back to top
View user's profile Send private message
gbaddeley
PostPosted: Mon Jul 10, 2017 10:55 pm Post subject: Reply with quote

Padawan

Joined: 25 Mar 2003
Posts: 1742
Location: Melbourne, Australia

Code:
fteModifyAgent -agentName AGENTNAME -s -su serviceuserid -sp servicepassword -p QMCOORDNAME


This command should work OK on Windows. We use it in automated MFT agent build scripts. The userid can be an AD domain user (XYZDOMAIN\abcuser) or a local user. Maybe there is a character in your password that is valid in a password, but is not valid on fteModifyAgent command line. Does the command actually succeed when you run it, or report an error?
_________________
Glenn
Back to top
View user's profile Send private message
vjm1234
PostPosted: Tue Aug 15, 2017 8:39 pm Post subject: Reply with quote

Newbie

Joined: 13 Jun 2017
Posts: 8

command executed with no errors but windows service fail to start with logon failure... when i manually enter pwd in service log on properties and start it.. then its ok
Back to top
View user's profile Send private message
fjb_saper
PostPosted: Wed Aug 16, 2017 4:00 am Post subject: Reply with quote

Grand Poobah

Joined: 18 Nov 2003
Posts: 19432
Location: LI,NY

vjm1234 wrote:
command executed with no errors but windows service fail to start with logon failure... when i manually enter pwd in service log on properties and start it.. then its ok

Did you try encasing the password with double quotes?
_________________
MQ & Broker admin
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
gbaddeley
PostPosted: Wed Aug 16, 2017 5:30 pm Post subject: Reply with quote

Padawan

Joined: 25 Mar 2003
Posts: 1742
Location: Melbourne, Australia

vjm1234 wrote:
command executed with no errors but windows service fail to start with logon failure... when i manually enter pwd in service log on properties and start it.. then its ok

Look in the windows event logs for the logon failure reason. Please check if there is a special character in your password that is valid in the service logon dialog, but is not valid on fteModifyAgent command line.
_________________
Glenn
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexIBM MQ File Transfer EditionfteModifyAgent command logon failure issue on windows
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.