ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Message Broker Supportmqsicreatebar with WTX Maps

Post new topicReply to topic
mqsicreatebar with WTX Maps View previous topic :: View next topic
Author Message
cgi
PostPosted: Mon Jun 05, 2017 8:28 pm Post subject: mqsicreatebar with WTX Maps Reply with quote

Newbie

Joined: 05 Jun 2017
Posts: 4

To set context : I am not an experienced developer but trying to automate some of our builds.

IIB Version: 10.0.0.7 IBM Transformation Extender Design Studio : Version: 9.0.0.1

We have been trying to automate builds using mqsicreatebar. It works fine for most of the other combinations (java, external jar's, subflows as ".msgflow" ..) but we are hitting a wall with our WTX nodes.

So few points a. Is there a way I can get more details of what is Compile Error b. Is there any gotcha's for WTX maps ? Anything special I need to do to for dtxplugin ?
c. do I really need to have source for WTX mentioned ? or can it be External WTX map ? For external - reason I ask : All our maps are external and typically WMB developer team do not unit test on their local and rather rely on the server copies of WTX maps. Does that need to change ? Do they need to have latest WTX in their machine ?



Code:

    [2017/06/04/22:58:01] [INFO] CommandProcessor: process { mqsicreatebar arguments: }
    [2017/06/04/22:58:01] [INFO] CommandProcessor: process { [-showlocation, -b, C:\share\cg\wmb\BAR\sample.bar, -p, TA1GenerationMessageFlowProj, RT_ProcessMessageLog, -o, TA1GenerationMessageFlowProj\SampleWTXFlow.msgflow, -compileOnly, -skipWSErrorCheck, -trace, -v, createbar.log, -wmbtData] }
    [2017/06/04/22:58:02] [INFO] CommandProcessor: process { Disable auto-build before opening the projects }
    [2017/06/04/22:58:02] [INFO] CommandProcessor: openWorkspace {  }
    [2017/06/04/22:58:02] [INFO] CommandProcessor: openWorkspace { List of projects to be processed: TA1GenerationMessageFlowProj ,RT_ProcessMessageLog }
    [2017/06/04/22:58:03] [INFO] CommandProcessor: process { Enable auto-build after the projects are opened }
    [2017/06/04/22:58:03] [INFO] CommandProcessor: waitForBuildsToComplete { Waiting for build to complete }
    [2017/06/04/22:58:37] [INFO] CommandProcessor: process { Skip the workspace error check }
    [2017/06/04/22:58:37] [INFO] CommandProcessor: doCompile {  }
    [2017/06/04/22:58:37] [INFO] CommandProcessor: rebuild { Found a compiler error. Trying to recompile }
    [2017/06/04/22:58:37] [INFO] CommandProcessor: saveBar {  }
    [2017/06/04/22:58:48] [INFO] CommandProcessor: closeWorkspace {  }


We have been able to narrow down to just a simple wtx map addition creates a compile error (one which works when used with toolkit.

Any help will be appreciated.
Back to top
View user's profile Send private message
fjb_saper
PostPosted: Mon Jun 05, 2017 9:47 pm Post subject: Reply with quote

Grand Poobah

Joined: 18 Nov 2003
Posts: 19147
Location: LI,NY

Does the build machine have ITX Studio installed?
I believe the relevant installation should be ITX with IIB10, not WTX ...
_________________
MQ & Broker admin
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
cgi
PostPosted: Mon Jun 05, 2017 10:06 pm Post subject: Reply with quote

Newbie

Joined: 05 Jun 2017
Posts: 4

fjb_saper wrote:
Does the build machine have ITX Studio installed?
I believe the relevant installation should be ITX with IIB10, not WTX ...


.. was a fair q

Yes - IBM Transformation Extender Design Studio : Version: 9.0.0.1
is installed. Do i need to put this in path or something like that (apart from installed) ?
Back to top
View user's profile Send private message
fjb_saper
PostPosted: Mon Jun 05, 2017 10:15 pm Post subject: Reply with quote

Grand Poobah

Joined: 18 Nov 2003
Posts: 19147
Location: LI,NY

You need to start your mqsicreatebar from the IIB command console.
_________________
MQ & Broker admin
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
cgi
PostPosted: Mon Jun 05, 2017 10:53 pm Post subject: Reply with quote

Newbie

Joined: 05 Jun 2017
Posts: 4

fjb_saper wrote:
You need to start your mqsicreatebar from the IIB command console.


Did try that .. but still the same issue.

In previous attempts, I was not using Console but was setting the variables via explicitly calling mqsiprofile.cmd

PS: (May not be relevant)
We had used the directions from (to show plugin node in IIB)
http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg27047429

Integrate the ITX Design Studio perspective with IBM Integration Bus Toolkit to use the WTX map node in the Toolkit.

Open IBM Integration Bus Toolkit V10.0.0.2.
Click Help > Install New Software.
Click Add.
Click Local.
Browse to itx_install_dir\DesignStudio\wtx_repo
Click OK.
Select Group items by category.
Select ITX for IBM Integration Bus from the list of categories.
Click Next.
After you accept the new license, click Finish.
Back to top
View user's profile Send private message
ksharma01
PostPosted: Wed Jun 21, 2017 1:33 pm Post subject: mqsicreatebar with WTX Maps Reply with quote

Newbie

Joined: 21 Jun 2017
Posts: 1

Hi,

I am facing a similar issue. While trying to build bar file containing WTX maps and CandleNodes, through toolkit, I am able to build it successfully. However, while trying to get it created using mqsicreatebar, I am getting error saying node cannot be located. Could you kindly help with a solution to this.

Thank you!
Back to top
View user's profile Send private message
cgi
PostPosted: Thu Jul 06, 2017 11:17 pm Post subject: Re: mqsicreatebar with WTX Maps Reply with quote

Newbie

Joined: 05 Jun 2017
Posts: 4

ksharma01 wrote:
Hi,

I am facing a similar issue. While trying to build bar file containing WTX maps and CandleNodes, through toolkit, I am able to build it successfully. However, while trying to get it created using mqsicreatebar, I am getting error saying node cannot be located. Could you kindly help with a solution to this.

Thank you!


Did you had any luck with this ?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexWebSphere Message Broker Supportmqsicreatebar with WTX Maps
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.