ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexIBM MQ Installation/Configuration SupportHow to setup MQ explorer GUI for AIX server via Windows Serv

Post new topicReply to topic
How to setup MQ explorer GUI for AIX server via Windows Serv View previous topic :: View next topic
Author Message
sufayi21
PostPosted: Fri Jun 30, 2017 12:55 am Post subject: How to setup MQ explorer GUI for AIX server via Windows Serv Reply with quote

Newbie

Joined: 30 Jun 2017
Posts: 1

Hi,

Background:
I have 1 low end Windows server (MQ Server 7.5) and I use MQ Explorer to manage the configuration on it. (this is for business operation A)

Now, I also have 1 high end AIX server (MQ server 7.5) but I do not have MQ Explorer for this system and use putty to do the configuration. (this is for business operation B. Different purpose, so that is why I have 2 different MQ server on two different platform)

Questions:
1) Can I use my Windows server's MQ Explorer as the medium/GUI for my AIX server? the reason is because it is hard to manage MQ in AIX due to can only use command line.
2) If yes, can guide me on how to do it?
3) If no, does it mean I need to buy a separate MQ Explorer for my AIX?
Back to top
View user's profile Send private message
exerk
PostPosted: Fri Jun 30, 2017 2:50 am Post subject: Re: How to setup MQ explorer GUI for AIX server via Windows Reply with quote

Jedi Council

Joined: 02 Nov 2006
Posts: 5695

sufayi21 wrote:
1) Can I use my Windows server's MQ Explorer as the medium/GUI for my AIX server?

Yes...

sufayi21 wrote:
2) If yes, can guide me on how to do it?

...right-click on 'Queue Managers' and select 'Add Remote Queue Manager...', then fill in the necessary detail to achieve connection...

sufayi21 wrote:
3) If no, does it mean I need to buy a separate MQ Explorer for my AIX?

...no, 1. because it's free, and 2. because it doesn't run on that platform anyway.

Considerations: Appropriate CHLAUTH records to lock down the SVRCONN you will need for connection, SSL/TLS to authenticate your connection, appropriate authorities set on the AIX-based queue manager.
_________________
It's puzzling, I don't think I've ever seen anything quite like this before...and it's hard to soar like an eagle when you're surrounded by turkeys.

Back to top
View user's profile Send private message
JosephGramig
PostPosted: Fri Jun 30, 2017 6:25 am Post subject: Reply with quote

Grand Master

Joined: 09 Feb 2006
Posts: 1166
Location: Derby City, USA

There are two Support Pacs for MQ Explorer I think you will find useful:


I install these using the "Drop In" method (seems easiest to me).

Have fun!
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
mqjeff
PostPosted: Fri Jun 30, 2017 6:32 am Post subject: Reply with quote

Grand Master

Joined: 25 Jun 2008
Posts: 17383

JosephGramig wrote:
MS0S for Writing and running MQSC scripts on Qmgrs



_________________
Read, Think, Try, Repeat
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Page 1 of 1

MQSeries.net Forum IndexIBM MQ Installation/Configuration SupportHow to setup MQ explorer GUI for AIX server via Windows Serv
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.