ASG
IBM
Zystems
Cressida
Icon
Netflexity
 
  MQSeries.net
Search  Search       Tech Exchange      Education      Certifications      Library      Info Center      SupportPacs      LinkedIn  Search  Search                                                                   FAQ  FAQ   Usergroups  Usergroups
 
Register  ::  Log in Log in to check your private messages
 
RSS Feed - WebSphere MQ Support RSS Feed - Message Broker Support

MQSeries.net Forum IndexIBM MQ API SupportSystem.FormatException in IBM.XMS.Client.Impl.dll

Post new topicReply to topic Goto page Previous  1, 2
System.FormatException in IBM.XMS.Client.Impl.dll View previous topic :: View next topic
Author Message
mqjeff
PostPosted: Tue Oct 06, 2015 7:43 am Post subject: Reply with quote

Grand Master

Joined: 25 Jun 2008
Posts: 16954

GenCode wrote:

mqjeff,

> Can you show the amqsbcg/amqsbcgc output of the message?
I am not sure if you mean one of the tab in RFHUTIL or using the old .NET DLL?


I mean using the amqsbcg or amqsbcgc mq command to read the message and output it with headers and hex and text values of the message body.

Makes it easy to see what's wrong with message data, and headers.
_________________
Read, Think, Try, Repeat
Back to top
View user's profile Send private message
bruce2359
PostPosted: Tue Oct 06, 2015 9:37 am Post subject: Reply with quote

Poobah

Joined: 05 Jan 2008
Posts: 7694
Location: US: west coast, almost. Otherwise, enroute.

Jeff means the IBM-supplied and well-documented utilities amqsbcg or amqsbcgc.
_________________
Random numbers are far too important to be left to chance.
Back to top
View user's profile Send private message
GenCode
PostPosted: Wed Oct 07, 2015 5:39 am Post subject: Reply with quote

Novice

Joined: 10 Sep 2015
Posts: 21

Jeff, thanks for the reply.

I did find the amqsbcgc.exe and ran it using
amqsbcgc my.queue.name my.queue.manager.name

But this is a remote queue and I don't think this works with remote queues as there is not place in the doc I see where to put "Remote Queue Manager Name" like I have using the rfhutilc, I also don't see where I can specify a remote tcp address or a port.

We can't get this info using rfhutilc since its working for the remote queue?
Back to top
View user's profile Send private message
bruce2359
PostPosted: Wed Oct 07, 2015 5:52 am Post subject: Reply with quote

Poobah

Joined: 05 Jan 2008
Posts: 7694
Location: US: west coast, almost. Otherwise, enroute.

GenCode wrote:
Jeff, thanks for the reply.

I did find the amqsbcgc.exe and ran it using
amqsbcgc my.queue.name my.queue.manager.name

But this is a remote queue and I don't think this works with remote queues as there is not place in the doc I see where to put "Remote Queue Manager Name" like I have using the rfhutilc, I also don't see where I can specify a remote tcp address or a port.

We can't get this info using rfhutilc since its working for the remote queue?

Post the command you issued, and the response you received. Saying "it didn't work" or words to that effect provide us no useful information.

amqsbcgc is the client-bindings version of amqsbcg, It connects to the qmgr you specify in the command, and MQGETs (browses) messages on the queue-name you specify in the command. As all MQGETs are local, the queue-name needs to be a QLocal or resolve to a QLocal definition.

It works.
_________________
Random numbers are far too important to be left to chance.
Back to top
View user's profile Send private message
Vitor
PostPosted: Wed Oct 07, 2015 5:58 am Post subject: Reply with quote

Grand High Poobah

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 24127
Location: Ohio, USA

GenCode wrote:
But this is a remote queue and I don't think this works with remote queues as there is not place in the doc I see where to put "Remote Queue Manager Name" like I have using the rfhutilc, I also don't see where I can specify a remote tcp address or a port.


The command line amqsbcgc doesn't have a convenient box to specify a remote tcp address or port, but it takes one like any other client application. A few moments with the InfoCenter will yield some suitable methods
_________________
Honesty is the best policy.
Insanity is the best defence.
Back to top
View user's profile Send private message
GenCode
PostPosted: Wed Oct 07, 2015 11:23 am Post subject: Reply with quote

Novice

Joined: 10 Sep 2015
Posts: 21

Bruce,
> Post the command you issued
I did that, "amqsbcgc my.queue.name my.queue.manager.name"

> and the response you received.
"MQCONN failed with CompCode:2, Reason:2058"

> Saying "it didn't work" or words to that effect provide us no useful information.
Um...I never said "it didn't work", and I think I have tried to provide tons of useful information all over this thread...not sure where this came from but okay.

Thanks for the help jeff and fjb_saper it is much appreciated but at this point I am going to open a ticket with our MQ guys here at Citigroup to have them look into the message in more detail to see if they see anything. For now I will just stick with the amqmdnet library as works fine and parses the clients date without issue. This is a time sensitive project for Citigroup, when time permits I will get back to this XMS upgrade.
Back to top
View user's profile Send private message
Vitor
PostPosted: Wed Oct 07, 2015 11:27 am Post subject: Reply with quote

Grand High Poobah

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 24127
Location: Ohio, USA

GenCode wrote:
Bruce,
> Post the command you issued
I did that, "amqsbcgc my.queue.name my.queue.manager.name"

> and the response you received.
"MQCONN failed with CompCode:2, Reason:2058"


Because the command shell in which you're running the command lacks the client information, as I indicated above.

GenCode wrote:
Thanks for the help jeff and fjb_saper


You're welcome.
_________________
Honesty is the best policy.
Insanity is the best defence.
Back to top
View user's profile Send private message
GenCode
PostPosted: Wed Oct 07, 2015 11:44 am Post subject: Reply with quote

Novice

Joined: 10 Sep 2015
Posts: 21

Vitor, Thanks too That was next, look at the InfoCenter to see if I can figure out how to use amqsbcgc to connect to the remote q and get the hex for Jeff.

Before your comment I was going off this knowledge center
http://www-01.ibm.com/support/knowledgecenter/SSFKSJ_8.0.0/com.ibm.mq.adm.doc/q020800_.htm

That's why I assumed it could not connect to the remote q, let me check out the InfoCenter when I have a few and get back to everyone.

Once again...thanks, much appreciated.
Back to top
View user's profile Send private message
mqjeff
PostPosted: Wed Oct 07, 2015 11:46 am Post subject: Reply with quote

Grand Master

Joined: 25 Jun 2008
Posts: 16954

amqsbcg is the bindings mode.

amqsbcgC is the client mode.

http://www-01.ibm.com/support/knowledgecenter/SSFKSJ_8.0.0/com.ibm.mq.dev.doc/q024070_.htm?lang=en
_________________
Read, Think, Try, Repeat
Back to top
View user's profile Send private message
fjb_saper
PostPosted: Fri Oct 23, 2015 7:59 pm Post subject: Reply with quote

Grand Poobah

Joined: 18 Nov 2003
Posts: 18908
Location: LI,NY

You certainly want to also look at this http://www-01.ibm.com/support/knowledgecenter/SSFKSJ_8.0.0/com.ibm.mq.con.doc/q016990_.htm?lang=en
_________________
MQ & Broker admin
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:
Post new topicReply to topic Goto page Previous  1, 2 Page 2 of 2

MQSeries.net Forum IndexIBM MQ API SupportSystem.FormatException in IBM.XMS.Client.Impl.dll
Jump to:



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Protected by Anti-Spam ACP


Theme by Dustin Baccetti
Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Copyright MQSeries.net. All rights reserved.